dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
dansa logo

Inauguració

Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona

descompte del 50% per la compra de la segona entrada

Inaugurem la Quinzena metropolitana amb els joves talents de la dansa sorgits de les aules de l’Institut del Teatre, centre de formació en dansa únic a Europa i pel qual passen anualment més d’un miler d’alumnes que es formen en estudis superiors, professionals i de perfeccionament en dansa i teatre.

L’espectacle que ens proposen inclou sis peces de diferents estils en les quals participen una quarantena de ballarins i ballarines del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i de la jove companyia IT Dansa.

Deixeu-vos endur per les emocions i gaudiu de coreografies sorprenents i colpidores que us faran vibrar gràcies a la força pròpia dels joves artistes. Hi veureu peces de dansa contemporània actual, dansa neoclàssica o flamenc fusió, totes amb el segell de qualitat dels treballs sorgits de l’Institut del Teatre.

Obriu bé els ulls, els mestres del futur són a l’escenari, i no us deixaran indiferents.

Wad Ras (fragment), d’Increpación Danza  

Fusió

Wad Ras és el nom de la presó de dones de Barcelona; una imatge real i reconeixedora, una micro societat on els sons del flamenc estan presents. Parlem de la frustració, de la manca de llibertat, de la repressió, la por i la solitud, sense buscar un realisme narratiu sinó evocant situacions universals extrapolables a qualsevol realitat. 

Wad Ras és un gemec, una increpació a la por, la injustícia i la desesperança.

El juliol de 1996, Wad Ras va obtenir el primer premi del V Certamen de Coreografia de Dansa Espanyola i Flamenc de Madrid.

Zelenstova (fragment), de La Veronal

Dansa contemporània

Zelentsova és una obra de teatre sobre el concepte de l’absurd. Un passatge coreogràficament aïllat i buit de significat però amb dibuixos clars, formes dissociades i enllaços a les formes d’expressió inspirades a les pel·lícules mudes i als patrons de danses hongareses. Amb una dosi de filosofia dins de l’univers de l’absurd, els personatges finalment fracassen perquè no tenen sentit.

Walking through the Baroque, de Vicky Sàiz

Dansa clàssica

La coreografia està estructurada en tres moviments, els dos primers amb música del compositor anglès Henry Purcell i el tercer amb música del britànic nascut a Alemanya George Friedrich Haendel, en el conjunt dels quals les pulsacions de la música mouen els ballarins en un passeig envoltat dels colors i els matisos del Barroc.

LUA, de Drew Jiménez

Fusió flamenc contemporani

LUA situa el cos dansant femení en els seus diversos papers, en els seus diversos estats, honorant d’aquesta manera, a través del concret, serè i sagrat compàs flamenc, els cicles femenins i la influència de la Lluna sobre el cos fèrtil o estèril.

Business world, de Montón de paja & trigo - Javier Guerrero Nieto

Dansa contemporània

Business World és un duet que neix del cinema mut, un tipus de cinema que consisteix només en imatges. Aquest és el nostre punt de partida per crear un espectacle on les relacions comencen a teixir-se de manera casual fins acabar relacionant-se d’una manera molt més directa. El moviment es treballa de forma abstracta, buit de significat en un joc on el text, la dansa i la paraula es posen al servei i a la creació de diferents imatges que ens recorden diversos llocs aïllats, influenciats pels patrons del cinema mut i absurd.

Minus 16, d’Ohad Naharin, a càrrec d’IT Dansa (jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre)

Dansa contemporània

Minus 16 recorre músiques que passen pel cha-cha-cha, el mambo o cançons populars d’Israel; temes que ens resulten familiars i agradables.

La peça transcorre ràpidament per diversos estats d’ànim: de l’alegria a l’abatiment, de la intimitat a la diversió en grup... Es produeix així, una fusió entre ballarí i espectador, fent que la coreografia esdevingui especialment propera i única cada vegada que s’interpreta.

Horaris espectacles

L'Hospitalet

Teatre Joventut
1 març a les 20:00

Fitxa tècnica

Preu
10 €
Durada total
1 h 20 min (inclou pausa de 10 minuts)
Durada Wad Ras
8,30 minuts
Durada Zelenstova
5,10 minuts
Durada Walking through the Baroque
6 minuts
Durada LUA
10 minuts
Durada Business world
10,24 minuts
Durada Minus 16
35 minuts
Coreografia Wad Ras
Increpación Danza
Intèrprets Wad Ras
Jaike Martínez, Ana Isabel Martín, Marta Ferré, Joan Ramon Garcés, Meritxelll Rodríguez, Marian Alquézar, Ariana López, Emma Molina, Judit Pérez i Marina Walpercin, estudiants de cinquè i sisè de Dansa Espanyola del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre
Autoria i direcció Zelentsova
Marcos Morau & La Veronal
Composició Zelentsova
Marcos Morau, Lorena Nogal
Intèrprets Zelentsova
Tanit Cobas Rodríguez, graduada en Dansa Contemporània pel Conservatori Professional de Dansa i actualment ballarina d’IT Dansa, i Jaume Luque, estudiant de sisè de Dansa Contemporània del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre
Coreografia Walking through the Baroque
Júlia Pagès Raventós, Clàudia Gil i Marc Comelles, estudiants de cinquè i sisè de Dansa Clàssica del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre
Intèrprets Walking through the Baroque
Sara Dos Remedios, Clàudia Gil Cabús, Evgeniya Kuzakova Kuzakova, Ioar Labat Berrio, Maria Lardner Semler, Esther López Navarro, Elisabet Morera Nadal, Júlia Pagès Raventós, Clàudia Gil i Marc Comelles, estudiants de sisè de Dansa Clàssica del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre
Coreografia LUA
Andrea Jiménez
Intèrprets LUA
Chantal Soler Payano, graduada en Dansa Espanyola pel Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, i Andrea Jiménez Vázquez, estudiant de quart de Coreografia del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre i graduada en Dansa Espanyola pel Conservatori Professional de Dansa
Coreografia Business world
Javier Guerrero Nieto, graduat pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre
Intèrprets Business world
Joel Mesa Gutiérrez i María Maestre
Coreografia Minus 16
Ohad Naharin
Intèrprets Minus 16
José Blasco, Anna Casasola, Tanit Cobas Rodríguez, Felix Deepen, Nicolas Frau, Natalia Garcia, Jessica Goodfellow, Mathilde Lin, Andrea Martín, David Castelló, Francesc Nel·lo Deakin, Marina Pérez, Luis Jerónimo Ruiz, Celia Sandoya, Nils Enric Taugbol, Luke Watson. Alumnes en pràctiques: Judith Rodríguez
Copyright Fotografies
Minus 16: Josep Aznar. / Wad Ras: Pau Fabregat / LUA: Luis San Andrés

Galeria d'imatges