dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
Espectacles
dansa logo

Convocatòria per a la presentació de peces de dansa per al projecte Filatures

Filatures és un projecte que neix per a establir connexions entre les ciutats a través de la mirada de la dansa.

Es proposa la idea d’entrellaçar conceptualment els espais, creant una xarxa de fils creatius que elaborin un teixit cultural, vinculat a un passat comú del patrimoni industrial tèxtil.

El projecte Filatures respon també a la necessitat de donar suport al sector de la dansa, en un moment complicat, i, a més, promou que el públic pugui, de forma segura, descobrir espais patrimonials a través de les propostes d’un coreògraf o una coreògrafa.

Dansa Quinzena Metropolitana* obre la convocatòria Filatures, per recollir projectes de dansa pensats per representar-se en espais del patrimoni industrial rehabilitat, fabrils i/o museus que propiciïn la trobada amb un públic de tota mena, respectant les mesures de seguretat per la pandèmia.

La convocatòria s’obre en dues modalitats: producció ex-professo o adaptació d’una obra feta, incloent 4 funcions consecutives de l’espectacle, d’un mínim de 25 minuts de durada.

Aquesta convocatòria s'adreça a companyies i coreògrafs o coreògrafes professionals (nacionals o internacionals).

Les propostes seleccionades es programaran durant els dies del festival (del 5 al 21 de març del 2021) en qualsevol dels 9 municipis de l'àrea metropolitana implicades.  

Bases

1. Les propostes s'hauran de presentar a través del següent Formulari, adjuntat en format PDF (màxim 4 pàgines de text). La proposta, que ha de tenir un mínim de 25 minuts de durada, haurà d’especificar si és un projecte nou o una adaptació; i en el cas d’adaptació, com es proposa portar-ho a terme. Haurà d'anar inclòs currículum de la companyia o del director o directora artístic i, si n'hi ha, enllaços de materials visuals relacionats (dibuixos, fotografies, vídeos del projecte). S’ha de presentar un vídeo d’uns dos minuts de durada. Si no n’hi hagués vídeo del projecte, un vídeo de dos minuts aproximats d’una peça anterior. El dossier pot ser redactat en català, castellà o anglès.  

2. La documentació es completarà amb la fitxa tècnica detallada.

3. El muntatge tècnic ha de ser senzill i independent. L'organització del festival hi aportarà l'equip tècnic.

4. Les propostes seran avaluades pel comitè artístic de selecció de Dansa Quinzena Metropolitana, que està format per un o una representant de cada un dels nou municipis participants i per tècnics i tècniques de cultura, o de teatres, que cada ajuntament hagi triat perquè el representi.

5. A l’hora de la  selecció es valorarà:
- La vinculació de la proposta amb el concepte Filatures.
- La viabilitat econòmica de la producció (suport d’altres institucions, previsió de gira, etc.).
- L’adaptació a l’espai. Es valorarà en aquest cas el respecte als elements patrimonials.
- La simplicitat de la fitxa tècnica i les facilitats de muntatge i desmuntatge.

6. La convocatòria s'obrirà el dia 21 de setembre i romandrà oberta fins al 15 d’octubre, data en què conclourà la recepció de projectes. Es triaran entre 5 i 9 projectes. El 30 d’octubre s'haurà resolt la selecció.

7. Durant el procés de selecció, el comitè artístic té la potestat de fer consultes als que presentin els projectes, per aclarir possibles dubtes que plantegi el dossier, tant artístics com logístics.

8. L’aportació econòmica de Dansa Quinzena Metropolitana per a la producció o adaptació de la peça i les 4 representacions és de 5.000 € + IVA.

9. Els projectes presentats rebran resposta a partir del 3 de novembre.

10. Els projectes seleccionats hauran de comprometre’s a presentar-se sota les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries que cada espai requereixi.

* Dansa Quinzena Metropolitana és un festival que es desenvolupa a l'àrea metropolitana de Barcelona (Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Viladecans) i que té com a objectiu donar visibilitat a les pràctiques de la dansa, generar i consolidar públics i millorar les condicions del sector.

Barcelona, 21 de Setembre de 2020