dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Notícies

25 de març - 9:00 h

Acaba una edició de Dansa Metropolitana que ha mobilitzat més de 47.000 persones

Compartir

El festival acomiada vint-i-quatre dies de programació consagrat com a referència entre les cites coreogràfiques estatals.

Dotze municipis implicats, tres setmanes de propostes amb una presència marcada d'artistes internacionals, milers de persones participant en activitats paral·leles, assistint a projeccions de cinema o formant-se en activitats educatives... i, en conjunt, un total de més de 47.000 persones que s'han posat en moviment gràcies al festival. És un primer balanç de Dansa Metropolitana 2024, que es va acabar diumenge, 24 de març i ha posat en dansa artistes locals, alguns de procedents de l'altra banda del món i molts de França.

El país veí ha estat el convidat especial d'una edició que ha apostat amb les propostes franceses per un hip-hop i unes danses urbanes que són ja gairebé patrimoni cultural francès. En total, s'han programat més de 260 activitats. Si les activitats de sala han atret 18.037 persones, les de carrer han estat seguides per 10.522. Un total de 2.400 persones han participat en les activitats educatives de Dansa Metropolitana 2024 i 900 més, en les activitats paral·leles, a les quals s'afegeixen els 15.100 espectadors de les projeccions i programacions de cinema en plataformes diverses que van de les sales de cinema a Filmin.

Les actuacions programades han acabat el diumenge, 24 de març, amb les actuacions de María Pagés (Teatre Nacional de Catalunya) i la Compagnie Olivier Dubois (Mercat de les Flors). Han estat tres setmanes intenses en escenaris de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Dansa Metropolitana és la principal cita de caràcter cultural que té una dimensió metropolitana i que, amb 267 propostes (144 funcions d’espectacles, 28 pel·lícules, 22 activitats paral·leles i 46 activitats educatives, que han tingut lloc en un total de 107 espais), ha presentat dinou grans propostes internacionals (amb el focus posat en França com dèiem), i amb vuit coproduccions amb les quals el festival ofereix suport al teixit local de creadors.

Respecte a edicions anteriors, la xifra d'espectadors i espectadores ha augmentat i hi ha hagut una ocupació de prop del 80% de les localitats disponibles. Diversos espectacles en grans equipaments i propostes de carrer han exhaurit les localitats en aquesta edició.

Enguany, finalment, el projecte Artèries ha posat l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità, ha fet de fil conductor per acostar la dansa a tota la ciutadania, en una experiència de transmissió del coneixement que ha implicat coreògrafs professionals i estudiants de les escoles de dansa metropolitanes.