dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Notícies

27 de març - 13:00 h

Dansa Metropolitana clou la seva edició més internacional, amb una gran acollida de públic

Compartir

Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans abaixen el teló de la sisena edició del festival Dansa Metropolitana, que entre el 9 i el 26 de març ha ofert més de 330 activitats de dansa en diferents espais d’aquestes ciutats.

Enguany, el festival ha presentat un total de 183 funcions de 118 espectacles, 29 pel·lícules, 50 activitats paral·leles i 58 activitats educatives, a un total de 100 espais diferents. Una programació que ha destacat per l’augment de la presència de grans propostes internacionals (12), amb grans ballets internacionals i el focus en els creadors llatinoamericans, i l’increment del nombre de coproduccions (10), amb l’objectiu, per part del festival, de donar suport al teixit local.

Les propostes a teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de les dotze ciutats metropolitanes, junt amb les visualitzacions al cinema i a la plataforma Filmin, han sumat més de 66.200 espectadors durant les gairebé tres setmanes de festival: amb un increment del 26% en activitats de sala i del 38% en activitats de carrer respecte a l’any anterior.

L’assistència de públic als espectacles i les activitats de sala ha augmentat amb relació a les edicions anteriors. S’hi han ofert una vuitantena de funcions d’espectacles internacionals i nacionals, escolars i una cinquantena d’activitats paral·leles, en què han assistit 22.100 espectadors. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya, han exhaurit entrades en la gran majoria de funcions; més d’una vintena d’espectacles també han fet ple absolut a altres sales de l’àrea metropolitana, i, en conjunt, s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 80% a les sales. L’acollida del públic ha estat igualment molt destacada per als espectacles familiars, que han fet ple en moltes funcions.

Aquest any la dansa ha tornat a ocupar amb força els espais públics i singulars i a l’aire lliure de les ciutats, amb propostes gratuïtes que han congregat, en total, 9.700 espectadors a les 12 ciutats. Això ha estat possible gràcies a una àmplia i diversa programació de carrer i al nou projecte Liminar, que ha destacat i recuperat espais emblemàtics del patrimoni arquitectònic metropolità amb propostes de dansa especialment pensades per a l’indret i l’ocasió.

En la programació d’enguany s’han incrementat, de manera molt destacada, els projectes comunitaris, en què ha participat la ciutadania i que s’han duplicat respecte a l’any passat; els projectes educatius que, especialment a través del projecte Liminar, han facilitat la participació de més escoles que mai en el festival, amb un total de 53, i de 1.756 alumnes, i les exhibicions de projectes no professionals, que han passat de ser 4 l’any 2022, a 19 aquest any, amb 722 participants.

Com en edicions anteriors, la dansa s’ha pogut viure també al cinema, amb la projecció de grans produccions a les sales i a través de la plataforma Filmin, amb la curadoria de Choreoscope, que en conjunt han aplegat 34.400 espectadors. 

 

Dansa Metropolitana, un festival de referència

Amb aquestes xifres, Dansa Metropolitana és, ja, l’esdeveniment més important de dansa a l’àrea metropolitana, s’ha fet un lloc entre els festivals del gènere a l’Estat, i ha esdevingut referència en l’àmbit europeu, amb una programació que aplega tots els estils i que és accessible a tothom, on el públic pot gaudir tant d’artistes internacionals com de locals, artistes consolidats i nous talents.