dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
Espectacles
dansa logo

Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles

El 9 de maig de 2011 va obrir les portes, com a equipament cultural i de proximitat per als veïns del barri de l'Antiga Esquerra de l'Eixample i part de la Nova Esquerra de l'Eixample.

La biblioteca està situada al Centre Cultural Teresa Pàmies, edifici de nova construcció obra dels arquitectes Víctor Rahola i Jorge Vidal, que agrupa diversos serveis per als ciutadans: el Centre Cívic Urgell, a la planta -1, l'escola bressol El Roure, a la primera planta, un casal infantil a la segona planta i la biblioteca, que ocupa de la tercera a la setena planta. L'equipament consta d'una sala d'actes i d'una sala d'exposicions a la planta baixa. A l'edifici s'ha recuperat un interior d'illa amb el nom de "jardins d'Ermesenda de Carcassona".

Amb una superfície total de 3.200 m2, la biblioteca està formada per quatre plantes, cadascuna amb una singularitat remarcable. Les quatre plantes estan relacionades per escales i per balcons oberts. Aquests balcons deixen passar la llum al centre de la planta. Una lluerna allargada que corona l'edifici en tota l'amplada il·lumina, de manera natural, la part central de la biblioteca.

La biblioteca està especialitzada en fotografia i té una àmplia col·lecció de documents sobre aquest tema, que trobareu a la cinquena planta.

Fitxa tècnica

Direcció:
Comte d’Urgell, 145-147 Barcelona
Telèfon:
93 453 98 81

Transport

MetroL2 Sant Antoni
Bus55, 120, D50, H16, V11 i Nitbus N6