dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

ARTIFICIOS Y LEOPARDOS

Mercedes Pedroche

Compartir

Una experiència escènica híbrida creada per Mercedes Pedroche que transita entre el teatre i la dansa, on, mitjançant un dispositiu iteratiu, una dona canalitza un experiment col·lectiu sobre la llibertat.

Una dona, travessada pel Sísif absurd de Camus, viu atrapada en una experiència cíclica que l'ha portat a un punt mort. Deambula solitària com una lleoparda engabiada, negant credos i ramats. Conscient de la seva vulnerabilitat, rastreja en el seu fracàs l'impuls vital que li permeti viure al marge dels decorats i les creences fictícies que imposa l'engranatge social. Mitjançant un dispositiu iteratiu la dona canalitza un experiment col·lectiu sobre la llibertat.

Mercedes Pedroche porta des de l'any 2005 dedicada a la creació independent. Actualment el seu llenguatge escènic es mou en un territori fronterer entre la dansa i el teatre, on la realitat es converteix en ficció i l'espectador en partícip actiu de l'esdeveniment escènic, compartint en l'escena interrogants que reflexionen sobre les motivacions de l'ésser humà en el seu context social.

La companyia oferirà un col·loqui postfunció el 13 de març.

Aquest espectacle té lloc a la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona.
El complex industrial de Coats Fabra SA (antiga Fabra i Coats) és una filatura (fàbrica de fils i teixits) del S. XIX que ocupava dues illes de cases. El conformen una sèrie de naus de diferent factura i edat. El complex és testimoni de la història de Sant Andreu de Palomar (l’antic municipi on va néixer) abans de la seva annexió a Barcelona, d’un moment excepcional en el desenvolupament de la ciutat i del procés d’industrialització que va viure Catalunya a partir del segle XIX. La nau que ocupa la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona va ser construïda entre el 1910 i el 1920. Té quatre plantes amb estructura de maó vist i dues torres adossades a la façana que comuniquen verticalment els diferents espais. L’any 2008 es va proposar convertir-la en Fàbrica de Creació Artística dins del programa Fàbriques de Creació impulsat des de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Més informació a: https://www.barcelona.cat/fabraicoats

Aquest espectacles forma part del programa Filatures.

Funcions previstes

Barcelona

Fabrica de Creació Fabra i Coats
11 març a les 19:00 h
Fabrica de Creació Fabra i Coats
12 març a les 19:00 h
Fabrica de Creació Fabra i Coats
13 març a les 19:00 h
Fabrica de Creació Fabra i Coats
14 març a les 18:00 h