dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Carcaça

Marco da Silva Ferreira

75 minuts

25 €

Compartir

Deu performers donen vida a un col·lectiu que cerca la seva identitat a ritme de footwork en una peça vibrant i carnavalesca.

Un repartiment de deu performers donen vida a un col·lectiu que cerca la seva identitat en un flux físic i intuïtiu a Carcaça. Aquesta és una peça del coreògraf portuguès Marco da Silva Ferreira, que parteix d’un footwork saltat i que va dibuixant progressivament un cos vibrant, rebel i carnavalesc. Una demostració del treball de Ferreira, on la dansa es converteix en eina d’investigació de la comunitat, la construcció d’una identitat col·lectiva, la memòria i la cristal·lització cultural. Aquesta obra és una de les poques seleccionades pel projecte Big Pulse Dance Aliance, impulsat pels festivals de dansa més prestigiosos d’Europa, que ajuda joves artistes a crear peces de gran format.

El portuguès Marco da Silva Ferreira és autodidacta a partir d’estils de dansa urbana amb influències afrodescendents. Entre el 2002 i el 2010, l’orientació i el llenguatge de la dansa es van diversificar i acostar a la improvisació i composició contemporànies, i el 2010 va guanyar a Portugal el concurs televisiu So You Think You Can Dance. Performer professional des del 2008, ha treballat, entre d’altres, amb André Mesquita, Hofesh Shechter, Sylvia Rijmer, Tiago Guedes, Victor Hugo Pontes i Paulo Ribeiro. Un punt important de la seva carrera fins ara ha estat HU(R)MANO, una peça que va formar part d’Aerowaves Priority Companies el 2015 i que es va representar en circuits nacionals i internacionals fins al 2018.

El dijous 9, abans de l’espectacle, es podrà veure Projecte SENA! de la companyia Delrevés a l’exterior del Mercat de les Flors.

Fitxa artística

Direcció artística i coreografia: Marco da Silva Ferreira - Assistència artística: Catarina Miranda - Intèrprets: André Garcia, Fábio Krayze, Leo Ramos, Marc Oliveras Casas, Marco da Silva Ferreira, Maria Antunes, Max Makowski, Mélanie Ferreira, Nelson Teunis i Nala Revlon - Coproducció: Teatro Municipal do Porto, Centro Cultural de Belém, Big Pulse Dance Alliance, coproduït per New Baltic Dance (Lituània), Julidans (Països Baixos), Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer (Alemanya), Dublin Dance Festival (Irlanda) i ONE Dance Week (Bulgària), cofinançat per Creative Europe Programme of the European Union, Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie, La Briqueterie - CDCN du Val-de Marne, Maison des Arts de Créteil, KLAP-Maison pour la Danse, CCN-Ballet National de Marseille, Charleroi Danse, Centre Chorégraphique de Wallonie - Bruxelles, December Dance (Concertgebouw and Cultuurcentrum Brugge), La Rose des Vents - Scène Nationale Lille Métropole - Villeneuve d’Ascq, TANDEM Scène Nationale Arras-Douai - Suport: República Portuguesa – Cultura, DGARTES – Direção Geral das Artes - Residències artístiques: A Oficina, Ballet National de Marseille, Escola Superior de Dança, O Espaço do Tempo, Teatro Municipal do Porto

Funcions previstes

Barcelona

Mercat de les Flors
9 març a les 20:00 h
Mercat de les Flors
10 març a les 20:00 h