dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

. G RITO

Piny

60 minuts

16 €

Compartir

Els cossos femenins, cossos polítics que celebren, desitgen i es rebel·len són els protagonistes d'una proposta interpretada per dones que rescaten un passat oblidat.
Han recuperat les seves arrels portugueses en el cos de les treballadores del camp i les cançons que cantaven mentre feinejaven. Han creat un univers en què la veu guia el ritual, la màquina es creua amb l’instrument tocat i els cossos oscil·len entre la veneració, l’abandó, el trànsit, el plaer i la lluita. Tot, amb un vocabulari coreogràfic que transforma elements del vogue, el house i el breakdance.
Artista, arquitecta, performer, ballarina, mestra, coreògrafa, Piny va néixer el 1981 en una família formada entre Angola i Portugal. El 1999 va començar a estudiar danses de l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica; el 2003 va descobrir la cultura hip-hop i des d’aleshores danses urbanes i africanes han coexistit en la seva recerca. El 2023 ha portat OU.kupa al Teatre del Barrio Alto de Lisboa, un festival centrat a impulsar la creació artística per a nous coreògrafs en el marc de la dansa de carrer i de club.

Programació del Mercat de les Flors, en col·laboració amb Dansa Metropolitana.

Fitxa artística

Concepte, coreografia i direcció artística: Piny - Interpretació i co-creació: Adrielle Mendes a.k.a ‘Nala’, Aina Lanas, Catarina Ribeiro, Leo Soulflow, Lúcia Afonso, Piny (Participació en residències: Julianne Casabalis, Maria Antunes, Monaxi i Vânia Vaz Doutel) - Disseny so, veu i en viu: Carincur / - Disseny de la il·luminació: Carolina Caramelo - Vestuari: Louise L’Amour & Veronique Divine, Piny - Una coproducció del Teatro Municipal do Porto / DDD – Festival Dias da Dança Centro Cultural de Belém / Suport financer DGartes – Direção Geral das Artes Bolsa – O Espaço do Tempo e La Caixa BPI 2021. - Residències artístiques: Teatro Municipal do Porto, Teatro do Campo Alegre, O Espaço do Tempo, Montemor-o-Novo, Espaço Alkantara (Lisboa), Estúdios Victor Cordon, Residèncias Artísticas – Lisboa Selected performance for the 8th edition PT | Portuguese Platform of Performing Arts / O Espaço do Tempo.

Funcions previstes

Barcelona

Mercat de les Flors
16 març a les 18:00 h
Mercat de les Flors
17 març a les 18:00 h