dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Via Kanana

Gregory Maqoma / Via Katlehong Dance

Compartir

Kanana és una paraula Sotho que es refereix a una terra promesa que mai no ha existit: el que havia de ser un espai lliure i pròsper és, en realitat, un terreny abonat adobat per a la cobdícia i la corrupció. A Via Kanana, però, el somni d’un món millor s’imposa al malson. El món ha canviat respecte al que imaginàvem, tots som víctimes, ennuvolades per la por, diu Gregory Maqoma, un dels artífexs de l’espectacle. El treball oculta el núvol fosc i ens porta llum i esperança, es rebel·la contra la por a viure. És un clam a la vida. A través del ritme, la percussió, la dansa i un cor de veus, Via Kanana proposa una sortida cap a la convivència i la pau, el camí a la terra promesa.

El dia 15 (12 h, CC Barceloneta) Buru Mohlabahne, director de Via Katlehong i codirector de l’espectacle, oferirà una classe magistral adreçada a ballarins i ballarines formats en qualsevol estil de dansa i de tots els nivells.

Nascut a Soweto el 1973, Gregory Maqoma es va interessar per la dansa a finals dels 80vuitanta, com una via per escapar de les tensions polítiques del seu país. Actualment, és un coreògraf, ballarí, director d’escena i professor reconegut internacionalment. Quant a Via Katlehong, es va constituir l’any 1992 com una companyia comunitària orientada a formar joves de Katlehong, localitat sud-africana amb un elevat índex de criminalitat, i ajudar-los així a fugir d’un estat permanent de conflicte. Liderada per Steven Faleni i Buru Mohlabane, Via Katlehong comprèn avui dia una escola de dansa comunitària i un grup estable de divuit membres.

Funcions previstes

L'Hospitalet

Teatre Joventut
15 març a les 20:30 h
Teatre Joventut
16 març a les 20:00 h