dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Oasis de la impunidad

Teatro La Re-Sentida

90 minuts

De 10 € a 29 €

Entrades exhaurides

Compartir

Després de l’èxit internacional de Paisajes para no colorear, la companyia xilena presenta un espectacle entre el teatre i la dansa sobre les formes de violència dels cossos policials de les societats democràtiques.

Vuit cossos es mouen per l'escenari en misterioses sacsejades. Marxen, entrenen i celebren, però no és clar si els seus moviments parlen del patiment o de l'alegria, de l'orgull o de la por. Junts formen un cos de seguretat, un organisme mecànic i convuls compost per cossos estrictament disciplinats. Educats per perpetrar la violència contra ells mateixos i contra els altres, una cosa que s'inscriu als seus cossos que impregna tots els nivells del seu ésser i viure. Mantenir l'ordre és imperatiu! En un espai museístic abstracte, forces de seguretat, les seves víctimes i figures fantàstiques del terror es reuneixen en un ritual de confessió, expiació i denúncia. Oasis de la impunidad proposa una reflexió coreogràfica sobre la naturalesa de la violència estatal que ha vinculat les forces de seguretat i els ciutadans en una dialèctica permanent al llarg de la nostra història, centrant-se en les motivacions sistèmiques i individuals dels subjectes que exerceixen aquesta violència: Com s'entrellacen la convicció individual i la disciplina violenta? Qui utilitza i qui controla el monopoli estatal de la violència? Com pot una societat democràtica trobar un consens sobre l'ús legítim de la violència? Quan es converteix la por i la dessacralització del cos humà en les úniques estratègies d'adoctrinament, càstig i control?

Teatro La Re-sentida neix l’any 2008 gràcies a joves artistes de l’escena xilena que busquen la consolidació d’una poètica capaç d’encarnar els polsos, les visions i les idees de la seva generació. El seu objectiu és crear desmarcant-se de les formes i els discursos artístics hegemònics. La companyia es caracteritza pel seu caràcter descarat, el seu afany de dessacralització de tabús i de fer reflexionar des de la provocació. Les seves creacions tenen una gran càrrega política i un to de crítica, reflexió i construcció. Els seus espectacles han passat per quinze ciutats de Xile i més de vint-i-cinc països, han participat en més de vuitanta escenaris internacionals, entre els quals hi ha els més prestigiosos del món.

Fitxa artística

Autoria, direcció i dramatúrgia: Marco Layera - Coreografia: Teatro La Re-Sentida - Dramaturgistes: Elisa Leroy i Martín Valdés-Stauber - Disseny sonor: Andrés Quezada - Interpretació: Carolina de la Maza, Pedro Muñoz, Diego Acuña, Carolina Fredes, Imanol Ibarra, Nicolás - Cancino, Lucas Carter i Mónica Casanueva - Ajudantia de direcció: Humberto Adriano Espinoza i Katherine Maureira - Escenografia: Sebastián Escalona i Cristian Reyes - Direcció tènica: Karl Heinz Sateler - Fotografia: Gianmarco Bresadola - Producció executiva: Victoria Iglesias - Producció delegada i distribució: Carlota Guivernau - Producció/Acompanyament: Teatro La Re-Sentida i Münchner Kammerspiele - Coproducció: Matucana 100 i Schaubühne am Lehniner Platz - Amb el suport: Fundación "Recuerdo, Responsabilidad y Futuro" (EVZ) i amb fons del German Federal Ministry of Finance

Funcions previstes

Barcelona

Teatre Lliure / Gràcia
9 març a les 20:00 h
Entrades exhaurides
Teatre Lliure / Gràcia
10 març a les 20:00 h
Entrades exhaurides
Teatre Lliure / Gràcia
11 març a les 20:00 h
Teatre Lliure / Gràcia
12 març a les 18:00 h
Entrades exhaurides