dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

OTEMPODIZ / BAKTANA

ERTZA / LAZUZ COMPANY

55 minuts

Gratuït

Compartir

Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut; i la curiositat d’un acròbata i un malabarista els portarà a buscar-se l’un a l’altre en un espectacle que combina dansa, acrobàcies i malabars.

"OTEMPODIZ", ERTZA


A Occident, el temps es mesura, es compra, es ven, es planifica i s’organitza... però gairebé sempre es fa curt. En canvi, a l’Àfrica el temps es viu, se'n té, es fa, és un bé que no falta gairebé mai. Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

ERTZA neix el 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, amb l’objectiu d’obrir un nou espai de creació coreogràfica sense lligams ni convencionalismes, creant projectes en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Les seves obres plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden el públic a reflexionar sobre temes d’actualitat. ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya.

Fitxa artística

Autoria, direcció i fotografia: Asier Zabaleta - Interpretació: Fenias Nhumaio i Deissane Machava - Producció/acompanyament: ERTZA SORKUNTZA ARTISTIKOA S.L - Suport: Ambaixada d’Espanya a Moçambic – Cooperació Espanyola (AECID), Gipuzkoako Dantzagunea (Diputació Foral de Guipúscoa), Festival ATLANTIKALDIA

"BAKTANA" LAZUZ COMPANY


Baktana narra la trobada entre dos homes: un malabarista obsessionat pel seu món d’objectes voladors i un acròbata que només s’expressa a través del moviment. Entre malentesos i preguntes, la seva curiositat els portarà a buscar-se l’un a l’altre en un espectacle que combina dansa, acrobàcies i malabars.

Companyia de circ contemporani i dansa acrobàtica fundada per Itamar Glucksmann i Ron Beeri, originals d’Israel, formats professionalment a França i Suècia i, actualment, residents a Espanya. En les seves creacions, incorporen noves tècniques i assoliments artístics a l'art del circ.

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Ron Beeri i Itamar Glucksmann - Autoria / direcció musical: Matthieu Pernaud - Vestuari: Lazuz Company - Suport: Swedish Arts Grants Committee, Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture - Distribució: a+, Soluciones Culturales

Funcions previstes

Esplugues

Rambla Verge de la Mercè
26 març a les 12:00 h

Gratuït