dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

OTEMPODIZ / Los Perros

ERTZA / Led Silhouette + Marcos Morau

55 minuts

Gratuït

Compartir

Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut; i dos intèrprets transformen els seus cossos a través de la dansa emulant els moviments dels gossos i mostrant la capacitat de resistència de l’animal davant qualsevol adversitat.

"OTEMPODIZ", ERTZA


A Occident, el temps es mesura, es compra, es ven, es planifica i s’organitza... però gairebé sempre es fa curt. En canvi, a l’Àfrica el temps es viu, se'n té, es fa, és un bé que no falta gairebé mai. Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

ERTZA neix el 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, amb l’objectiu d’obrir un nou espai de creació coreogràfica sense lligams ni convencionalismes, creant projectes en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Les seves obres plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden el públic a reflexionar sobre temes d’actualitat. ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya.

Fitxa artística

Autoria, direcció i fotografia: Asier Zabaleta - Interpretació: Fenias Nhumaio i Deissane Machava - Producció/acompanyament: ERTZA SORKUNTZA ARTISTIKOA S.L - Suport: Ambaixada d’Espanya a Moçambic – Cooperació Espanyola (AECID), Gipuzkoako Dantzagunea (Diputació Foral de Guipúscoa), Festival ATLANTIKALDIA

"Los Perros", Led Silhouette + Marcos Morau


Dos intèrprets utilitzen el seu cos com si fossin gossos ambulants sense amo. Es transformen en un ball compartint alegria, però també dolor, caient i aixecant-se, rebel·lant-se a través de l’amor, la generositat i el compromís. Una peça plena de simbolisme que proposa assolir un estat de resistència, en el qual veurem com els components del duo superen junts la violència i el deteriorament.

Martxel Rodríguez i Jon López dirigeixen Led Silhouette, un col·lectiu creatiu d’artistes formats en diferents disciplines de la dansa i influïts per l’art contemporani, paral·lelament a la seva activitat a la companyia La Veronal. Els seus treballs han tingut cabuda en festivals i circuits com Madrid en Danza, Temporada Alta, Escena Patrimonio, Festival Quincena de Dança Almada a Portugal, Festival Internazional Nuova Danza a Itàlia, Platea, Danza Escena o Programa.cat.

Fitxa artística

Autoria i producció: Led Silhouette - Direcció: Marcos Morau - Autoria / direcció musical: Juan Cristóbal Saavedra - Coreografia: Marcos Morau en col·laboració amb els intèrprets - Interpretació: Jon López i Martxel Rodríguez - Ajudantia de direcció i audiovisual: Marina Rodríguez - Escenografia: David Pascual - Vestuari: Iñaki Cobos - Disseny d’il·luminació: Andoni Mendizabal - Equip tècnic: Andoni Mendizabal i Iñaki Iriarte - Fotografia: Irantzu Pastor - Col·laboració artística: Verde Prato - Distribució: Monicadegira, Mònica Garcia Gené - Suport: Programa DNA del Departament de Cultura del Govern de Navarra i INNOVA Cultural de la Fundació Caja Navarra - Fundació "La Caixa"

Funcions previstes

Santa Coloma

Molí d’en Ribé
19 març a les 12:00 h