dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

OTEMPODIZ / Pan y Rosas

ERTZA / Tina Martí

35 minuts

Gratuït

Compartir

Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut; i Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i les danses urbanes en una peça sobre el dret a viure, no simplement a existir, inspirada en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman.

"OTEMPODIZ", ERTZA


A Occident, el temps es mesura, es compra, es ven, es planifica i s’organitza... però gairebé sempre es fa curt. En canvi, a l’Àfrica el temps es viu, se'n té, es fa, és un bé que no falta gairebé mai. Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

ERTZA neix el 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, amb l’objectiu d’obrir un nou espai de creació coreogràfica sense lligams ni convencionalismes, creant projectes en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Les seves obres plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden el públic a reflexionar sobre temes d’actualitat. ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya.

Fitxa artística

Autoria, direcció i fotografia: Asier Zabaleta - Interpretació: Fenias Nhumaio i Deissane Machava - Producció/acompanyament: ERTZA SORKUNTZA ARTISTIKOA S.L - Suport: Ambaixada d’Espanya a Moçambic – Cooperació Espanyola (AECID), Gipuzkoako Dantzagunea (Diputació Foral de Guipúscoa), Festival ATLANTIKALDIA

"Pan y Rosas" de Tina Martí


Com solia dir Rose Schneiderman: “Volem el dret a viure, no simplement a existir. Hem de tenir pa, però també roses. El que demanem és que no només ens mirin, sinó que ens vegin”. Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i danses urbanes en una peça sobre el dret a viure, no simplement d’existir. Un espectacle inspirat en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman

Pan y Rosas està format per Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos (Aina Lanas) i Tina Martí com a intèrprets, les quals busquen l’harmonia entre les danses urbanes, contemporànies i el flamenc a través de la música de Cristina López. Sota la mirada de Tina Martí conjuntament amb la bailaora Katy Fernández i l’Aina Lanas, Pan y Rosas és el primer projecte d’aquesta unió d’artistes que treballa per comunicar, a través de diferents llenguatges, un mateix missatge.

Fitxa artística

Autoria: Tina Martí, Katy Fernández, Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos i Aina Lanas - Direcció: Tina Martí - Autoria / direcció musical: Cristina López - Interpretació: Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos (Aina Lanas) i Tina Martí - Ajudantia de direcció: Katy Fernández i Aina Lanas - Audiovisual: Claudia Herrán - Vestuari: Ámbaar Murgia i Luisina Sánchez - Fotografia: Claudia Herrán i Olga Segura

Funcions previstes

Terrassa

Seu d’Ègara
25 març a les 12:00 h

Gratuït