dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Pode ser + Bouffées / Resistance Movement

Leila Ka / Maciej Kuźmiński Company

25 minuts / 12 minuts

5,95 €

A partir de 16 anys

Compartir

Pode Ser + Bouffées:
Pode Ser és una peça que il·lustra la dificultat de ser un mateix. Leïla Ka s'aventura sola en un diàleg entre llenguatges coreogràfics diferents, a la recerca de les múltiples identitats que constitueixen una persona..
A Bouffées, quietes davant del públic, cinc dones es netegen les galtes xopes de llàgrimes. Quina pena suporten? Leïla Ka imagina com curar allò que és incurable, com acollir el dolor i transformar-lo en un mecanisme de poder i de ressorgiment.
Leïla Ka va començar a ballar a Saint-Nazaire i va ser una de les intèrprets de la coneguda peça May B, amb Maguy Marin. D'aquesta experiència en va extreure una teatralitat ballada que aplica a les seves creacions. El seu primer solo va ser, l'any 2018, aquest Pode Ser, que ha guanyat sis premis internacionals. Autora d'altres duets i solos, actualment acaba d'estrenar la primera peça de grup, Maldonne. És artista associada de prestigiosos centres de creació, entre els quals CENTQUATRE-PARIS, i l'any 2022, va ser premiada com a Coreògrafa Revelació per la crítica francesa, va guanyar el premi ‘Dance Elargié’ al Theatre de la Ville de Paris i és una de les seleccionades a Aerowaves el 2023.

Resistance Movement:
La guerra no és virtual, sinó que afecta persones reals. Ho veureu en una coreografia interpretada per Daria Koval, una ballarina de 27 anys de la ciutat de Dnipro, a l'est d'Ucraïna. Quan va començar la guerra estava a Kíev. "Vaig pensar que no tornaria a ballar mai més -diu la Daria- perquè em vaig adonar que ballar ja no és res important [...] Cada vegada que ballo sobre la guerra al meu país espero que potser algun cop deixaré de sentir aquest dolor.” A Resistance Movement Maciej Kuźmiński treballa estretament amb una ballarina refugiada d'Ucraïna, documentant la seva experiència de guerra mitjançant la veu i el moviment.
Des del 2014, les obres de la Maciej Kuźmiński Company s'han presentat més de dues-.centes vegades a vint-i-dos països, amb aparicions a Londres, Berlín, Varsòvia, La Haia, Jerusalem, Vílnius, Belgrad, Minsk o Tbilisi. La companyia ha guanyat més d'una vintena de premis i distincions internacionals per les seves creacions. Recentment Resistance Movement va guanyat el Primer Premi del jurat del Certamen de solos al 28è Festival Mas Danza (Gran Canària).

Les companyies ofereixen un col·loqui postfunció conjunt.

Fitxa artística

Pode ser + Bouffées
Coreografia:
Leila Ka - Interpretacions Pode Ser: Anna Tierney - Interpretacions Bouffées: Aïda Ben Hassine, Jane Fournier Dumet, Mat Iéva, Jade Logmo, Anna Tierney - Creació de la il·luminació de Pode Ser: Laurent Fallot - Operadora de llums: Clara Coll Bigot - Producció delegada: CENTQUATRE-PARIS - Producció de Pode Ser i Bouffées: Companyia Leïla Ka - Coproducció i suports de Pode Ser: Incubateur IADU / La Villette Fondation de France 2017, Compagnie Dyptik, Espace Keraudy - Centre de la culture et des congrès de Plougonvelin, La Becquée – Festival de danse contemporaine de Brest, Le FLOW - Centre Eurorégional des Cultures Urbaines de Lille, Micadanses-Paris, Le Théâtre - Scène nationale de Saint-Nazaire, Théâtre Icare de Saint-Nazaire - Els espectacles estan en gira amb 104ontheroad. - Leïla Ka és artista associada de CENTQUATRE-PARIS, POLE-SUD - Centre de développement chorégraphique national of Strasbourg, La Garance - Scène nationale of Cavaillon and at l'Espace 1789, scène conventionnée d'intérêt national Art et création pour la danse of Saint-Ouen. - L'artista ha rebut el suport, fina a l'any 2024, de TREMPLIN - Grand Ouest + Paris interregional network.

Resistance Movement
Interpretació, disseny del vestuari, testimoni i veu:
Daria Koval - Coreografia: Maciej Kuźmiński en col·laboració amb Daria Koval - Dramatúrgia i il·luminació: Maciej Kuźmiński - Música: Max Richter, veu per Daria Koval, amb remescla de Maciej Kuźmiński - Estrena: 21 de març del 2023 al Korzo Theater, La Haia, Països Baixos - Una producció de Maciej Kuźmiński Company amb el suport de MDK Rathaus Zduńska Wola.

Funcions previstes

Cornellà

Sala Ramon Romagosa
10 març a les 19:00 h