dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Quien baila su mal espanta / SIBIL-A

Joaquín Collado / Ancorae

65 minuts

Gratuït

A partir de 12 anys

Compartir

Quien baila su mal espanta:
Què és això que ens fa la dansa quan ballem amb l'altre? El ball és, potser, el primer gest de l'alegria? En aquest duo de dansa, dos homes s'abracen, es miren, giren, salten embogits, ballen entre el que podríem reconèixer com a balls de saló i uns moviments que pertanyen als afectes, a les relacions, als sentits. És l’espai entre Joaquín Collado i Pol Jiménez. És ballar per espantar els mals.
Joaquín Collado és creador, ballarí i pedagog format en dansa contemporània i balls de saló. En la seva trajectòria, s'ha relacionat amb espais de creació com el Mercat de les Flors i el Graner de Barcelona, el Tenerife LAV, la Dansa-València i el CCN Grenoble, entre d'altres. A més dels seus propis projectes, també coordina, juntament amb Laura Viñals, Paisaje, un festival de dansa a Villamalea, a Albacete.

SIBIL-A:
En aquest solo s'exposa la figura de la dona percussionista a partir de tres elements: el gest, el so i el traç. Neix de la solitud d'un cos que situa en el centre el cos-objecte de la pandereta, pell i sonalls inclosos. SIBIL-A proposa la figura de la intèrpret com a transmissora, i mostra com aquesta evoluciona en la globalització i dessacralització de les coses. La pandereta és el melic i el cos és el canal d'un cant que es recull en la conca del Mediterrani, i que evoca en veu alta les escenes del 'Iudici Signum', el Dia del Judici Final: de l'ordre al caos, i del caos a l'ordre.
Ancorae Danza és Andrea Jiménez, llicenciada en Coreografia i Interpretació i especialitzada en dansa espanyola per l'Institut del Teatre de Barcelona. Fins ara ha signat cinc projectes escènics: Luaº (2020), Edra (2022), Des(o)lados (2022), La Espiral (2023) i SIBIL-A (2024).

Fitxa artística

Quien baila su mal espanta:
Direcció:
Joaquín Collado - Creació i interpretació: Pol Jiménez, Joaquín Collado - So: Joaquín Collado - Vestuari i confecció: Mariona Signes - Mirada externa: Nico Jongen - Coordinació i producció: Laura Viñals - Una coproducció de Dansa Metropolitana i Fira Mediterrània - Amb el suport de Nau Ivanow, Roca Umbert i l’Institut Català de les Empreses Cultural

SIBIL-A:
Direcció artística i interpretació:
Andrea Jiménez - Disseny de l'espai escènic i vestuari: Sergi Cerdán - Disseny de l'espai sonor: Mario G. Cortizo - Música: Raúl Cantizano - Assistència i acompanyament en la transmissió oral: Ariana Barrabés, Carola Ortiz - Assistència i mirada externa: Salvador Sánchez, Daniel Rosado - Producció: Lola Rodríguez - La Mercería Cultural - Fotografia: Sonia Troncoso - Amb el suport de Dansa Metropolitana, OSIC (Generalitat de Catalunya), Fira Mediterrània, Espacio La Tacones, Unió Santcugatenca, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet i Roca Umbert Fàbrica de Creació.

Funcions previstes

Granollers

Roca Umbert
17 març a les 12:00 h

Gratuït