dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Rojo Rojo Verde / Via Faunal

Colectivo Banquet / Pol Jiménez

42 minuts

Gratuït

Compartir

Rojo Rojo Verde explora la física de l'equilibri entre l'individualisme i el suport col·lectiu per parlar-nos sobre com maltractem al planeta, i un espectacle participatiu en forma de processó amb dones de Sabadell en què teixiran i construiran un folklore amb els seus cossos amb l’objectiu de deixar petjada en la dansa.

"Rojo Rojo Verde", Colectivo Banquet


Tres persones, un espai comú i interessos no tan comuns. Rojo Rojo Verde explora la física de l'equilibri entre l'individualisme i el suport col·lectiu. L’equilibri, eix central de l’espectacle, és clau per poder continuar inflant el globus en el qual vivim, un globus cada vegada menys verd i més vermell. Una peça que convida a reflexionar sobre la nostra convivència amb el planeta que s'infla sense parar, ens pressiona i el pressionem sense pietat. Hi ha lloc per a tots i tothom en aquest globus?, Què passa si el fem explotar?

Colectivo Banquet sorgeix el 2020 arran de la necessitat de comunicar a través de la dansa contemporània. Sis joves apassionades formen el col·lectiu com un espai de treball col·laboratiu, d'unió i amb un fort component social. El projecte s'estableix sobre tres pilars fonamentals: creació de treballs artístics, difusió de la dansa per fer-la arribar a tota mena de públics i acció pedagògica. Han participat en diferents festivals nacionals com Cádiz en Danza, Figueres es Mou, Festival 10 Sentidos o CuerpoRomo, en mostres i esdeveniments com BetaPública i Gatadans, i en certàmens com DZM Cáceres, CCDistrito de Tetuan i CC de Sabadell.

Fitxa artística

Autoria, direcció i vestuari: Colectivo Banquet - Autoria/Direcció musical: Colectivo Banquet (Xique-Xique), (((O))), Die Antwoord - Interpretació: Ana F. Melero, Jerónimo Ruiz i Javier de la Asunción (covers, Mauricio Pérez, Daniel Rodríguez i Laura García) - Ajudantia de direcció: Ana Catalina Román - Col·laboració artística: CSDMA - Agraïments: CSDMA, Ana Catalina Román, Jesús Benzal, Nave del Duende, Centro Coreográfico María Pagés i Centro Cultural Eduardo Úrculo -  

"Via Faunal" de Pol Jiménez


El ballarí Pol Jiménez és l’artífex de Via Faunal, un espectacle participatiu inclòs en el programa d’actes del Dia Internacional de la Dona amb vint dones de Sabadell en què teixiran i construiran un folklore amb els seus cossos amb l’objectiu de deixar empremta en la dansa. Aquest procés de creació culminarà en una processó que acabarà en les diferents places de cada ciutat.

Pol Jiménez és un artista de dansa espanyola i flamenc que constantment busca nous codis i interrogants de l’escena i el pensament contemporani per nodrir les seves creacions. Amb una trajectòria intensa com a ballarí i coreògraf treballant amb companyies i coreògrafs com La Fura dels Baus, Cesc Gelabert, Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez o Ángel Rojas. A més, també col·labora amb els grups musicals Los Aurora i Maestros de la Guitarra. Va ser guardonat com a millor ballarí als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 i als XXV premis Butaca.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Pol Jiménez - Autoria / direcció musical: Jaume Clotet - Interpretació: Dones a les ciutats de Granollers, Sabadell i Santa Coloma - Producció/acompanyament: Patty Maestre - Agraïments: Els equips de referència de Dansa Metropolitana a les ciutats de Granollers, Sabadell , Santa Coloma i Terrassa. La CIBA, Santa Coloma. Teatre Auditori, Granollers. Roca Umbert, Granollers. L’Estruch, Sabadell. Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Ajuntament de Sabadell i l’Associació sabadellenca S. Sebastián de los Ballesteros. L’acompanyament de @comuart_bcn.

Funcions previstes

Sabadell

Plaça del doctor Robert
26 març a les 12:00 h

Gratuït