dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

SAMSARA / OTEMPODIZ

Chey Jurado & Javito Mario / ERTZA

40 minuts

Gratuït

Compartir

Dos ballarins que fusionen dansa contemporània i breakin, interpreten l’ésser humà i la seva recerca a través de la dansa i l’acrobàcia i Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

SAMSARA


L’ésser humà, interpretat per dos potents ballarins que fusionen la dansa contemporània i el breakin, ha perdut la seva identitat pel seu desig de trobar-la fora. Un duo que divaga en un cicle etern, format per castells de sorra i laberints d’il·lusions anomenat Samsara. Aquesta peça delicada reflecteix com la trobada amb un mateix arribarà des de l’acceptació i el final de la dualitat interna entre l’observador i l’observat.

Els ballarins Chey Jurado i Javito Mario es van conèixer just després de la quarantena a Granada. És a la ciutat andalusa on decideixen submergir-se en un procés de creació conjunta i culminen la seva creació més nova Samsara, que ha trepitjat festivals com l’alacantí Abril en Dansa.

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Chey Jurado i Javito Mario - Disseny d’il·luminació: Fernando Careaga - Producció/acompanyament, gestió i distribució: Patty Hinchado

OTEMPODIZ


A Occident, el temps es mesura, es compra, es ven, es planifica i s’organitza... però gairebé sempre es fa curt. En canvi, a l’Àfrica el temps es viu, se'n té, es fa, és un bé que no falta gairebé mai. Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

ERTZA neix el 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, amb l’objectiu d’obrir un nou espai de creació coreogràfica sense lligams ni convencionalismes, creant projectes en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Les seves obres plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden el públic a reflexionar sobre temes d’actualitat. ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya.

Fitxa artística

Autoria, direcció i fotografia: Asier Zabaleta - Interpretació: Fenias Nhumaio i Deissane Machava - Producció/acompanyament: ERTZA SORKUNTZA ARTISTIKOA S.L - Suport: Ambaixada d’Espanya a Moçambic – Cooperació Espanyola (AECID), Gipuzkoako Dantzagunea (Diputació Foral de Guipúscoa), Festival ATLANTIKALDIA

Funcions previstes

Barcelona

Centre Cívic Fort Pienc
18 març a les 12:00 h

Gratuït