dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

TALLER FAMILIAR: Dansa i ritme

Viadanse. Héla Fattoumi i Éric Lamoreaux

Compartir

Els tallers que s’ofereixen al voltant de l’espectacle AKZAK ofereixen una experiència pràctica i teòrica dels conceptes de moviment rítmic i ballat.

Diàleg entre una composició coreogràfica i una partitura musical, AKZAK explora el vincle íntim entre aquestes dues arts. El ritme, a través dels seus impactes i ressonàncies, és un desencadenant favorable per fer sortir el ball. Universal, provoca xocs sensorials als quals cap cos es pot resistir. Els tallers que s’ofereixen al voltant de l’espectacle AKZAK ofereixen una experiència pràctica i teòrica d’aquests conceptes: moviment rítmic i ballat.

Héla Fattoumi i Éric Lamoureux van fundar la companyia Fattoumi / Lamoureux amb el seu primer treball, Husaïs, que va guanyar el premi Primer Treball al concurs internacional Bagnolet el 1990, seguit pel trio Afternoon, Prix New Talents Danse del SACD el 1991. Aquests dos treballs els llançaren al capdavant d’una nova generació de creació contemporània i els aportaren reconeixement internacional. Nomenats a la direcció del Centre Coreogràfic Nacional de Caen el 2004, van continuar el seu enfocament a través de peces més centrades en temes amb una forta càrrega social. Des del 2015, Héla Fattoumi i Éric Lamoureux han estat al capdavant del Centre Coreogràfic Nacional de Belfort, que han rebatejat amb el nom de Viadanse i ja han creat vuit peces des de la seva arribada, inclosa AKZAK. Durant la temporada 2020-2021 han commemorat els trenta anys de la creació de la companyia.

Activitats previstes

Barcelona

Mercat de les Flors
25 març a les 17:30 h