dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
Espectacles
dansa logo

Two/Boléro

Ballet National de Marseille / ICK

descompte del 50% per la compra de la segona entrada

Emio Greco i Pieter C. Scholten, directors del Ballet National de Marseille i ICK, porten dues dècades investigant el que anomenen “el cos en rebel·lió”: un cos intuïtiu enfrontat a la música, a l’espai. El cos com a eix central de la creació coreogràfica. 

El duet creador posa en pràctica aquest concepte a Two, un duo/duel masculí/femení en què l’un/a reprodueix el gest de l’altre/a... Tots dos executen un mateix moviment en un mateix temps i un mateix espai. La peça respon a la fascinació de Greco i Scholten per la idea del doble.

Quant a Boléro, trenca amb les versions clàssiques del cèlebre ballet de Maurice Ravel per abraçar un plantejament contemporani. En un escenari buit, despullat, vuit ballarins semblen lluitar contra la monumental partitura de Ravel, repetitiva i en crescendo constant.

Emio Greco, ballarí, i Pieter C. Scholten, director teatral procedent de l’escena alternativa holandesa, van unir el seu talent als anys noranta, per iniciar una aventura coreogràfica que ha donat lloc a la recerca d’un nou llenguatge expressiu a partir del cos. L’estranya teatralitat que impregna les peces i l’alta qualitat de les coreografies, repetitives o desbordants, construeixen enigmàtiques ficcions dins de cada peça.

Fundat l’any 1972 per Roland Petit, el Ballet National de Marseille 2014 està dirigit des de 2014 per Emio Greco i Pieter C. Scholten, fundadors també de la plataforma artística ICK a Amsterdam el 2009. Un tàndem amb més de vint anys de trajectòria que basa el seu treball de recerca en “el cos”, com a embolcall corporal i com a entitat social. EL BNM ha presentat els seus treballs arreu del món i ha rebut nombrosos premis internacionals.

El Ballet National de Marseille rep el suport del Ministeri de Cultura i Comunicació, de la ciutat de Marsella i del Consell regional de Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Horaris espectacles

Santa Coloma de Gramenet

Teatre Sagarra
2 març a les 21:00
Teatre Sagarra
3 març a les 21:00

Fitxa tècnica

Preu
18 €
Durada
50 minuts
Idea i coreografia Two
Emio Greco i Pieter C. Scholten
Producció Two
ICK
Idea i coreografia Boléro
Emio Greco i Pieter C. Scholten
Llum Boléro
Henk Danner
Vestuari Boléro
Clifford Portier
Disseny de so Boléro
Pieter C. Scholten
Música Boléro
Boléro Maurice Ravel
Producció Boléro
Ballet National de Marseille, amb la col·laboració d’ICK
Copyright Fotografies
Jean-Claude Verchere
Intèrprets Two
Helena Volkov, Edward Lloyd Kitchen
Intèrprets Boléro
Alejandro Alvarez-Longines, Denis Bruno, Carlos Diez Moreno, Pedro Mantua-Garcia, Andres Garcia-Martinez, Angel Martinez Hernandez, Francisco Rodrigues, Nahimana Vandenbussche, Aya Sato

Galeria d'imatges