dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Notícies

13 de febrer - 16:45 h

Les danses urbanes, protagonistes d'una cita amb accent francès

Compartir

Una dotzena de municipis participen en l'edició de 2024 de Dansa Metropolitana.

Nova edició de l festival Dansa Metropolitana que, un cop més, de l'1 al 17 de març (hi ha espectacles que perllonguen les representacions fins al dia 24) posa les arts del moviment a l'abast de la ciutadania amb un seguit de propostes gratuïtes i de sala. Enguany, les danses urbanes estructuren un programa que posa el focus en els companyies i artistes francesos i que aposta per la transmissió del coneixement en els arts del moviment amb un programa que es diu Artèries.

Participen en la iniciativa els municipis de Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sant Cugat, Sabadell, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. En teatres i també en espais públics d'aquestes ciutats veureu durant prop de dues setmanes tot de propostes de grans companyies locals i internacionals.

Tot començarà a Sabadell el divendres, 1 de març, quan, al Parc Catalunya (Skatepark i plaça Argub), amb una batalla de dnses urbanes a càrrec de l'escola Soul Headquarters i amb una actuació de la companyia francesa Accrorap, dirigida per un mestre de les danses urbanes, Kader Attou, que presenta Prélude, una coreografia sobre música de Romain Dubois.

A partir d'aquí, una pluja d'espectacles gratuïts, entre els quals l'itinerant D-Construction, a càrrec de la companyia francesa Dyptik, que anireu veient aquím i allà en municipis diversos durant tot el festival.

Sessions d'un únic espectacle o programes dobles o triples de caràcter gratuït apleguen espectacles que van des del solo de Diego Garrido Nunca bailaré solo fins a la peça d'Iron Skulls Co La perla, passant pel Cyberxorcisme de Núria Guiu, corografies com Alleo del Colectivo Glovo; les referènces a la boxa de Clinch, d'Àngel Duran; les propostes estimulants de LaSala (Alive) o la coreografia passional de Led Silhouette i Marcos Morau titulada Los perros.

Adrián Vega (Gargots), La Corcoles (H), la companyia Eelelei, presentant la coproducció Too Much (també podreu veure en el festival Soy madera), el groove de Marina Pravkina o la combinació de tradició i modernitat de l'Esbart Rocasagna i Quim Bigas (Era) són algunes propostes que formen part del programa obert i gratuït de Dansa Metropolitana 2024.

Creacions internacionals com les de Marco da Silva Ferreira, Fantasie minor (creació 2022), la proposta doble de Leïla Ka i Maciej Kuźmiński o, entre Hong Kong i Barcelona, Panda Waack i el seu Beautiful Chaos, formen part d'un programa esquitxat amb l'etiqueta "Artèries". Allà veureu un seguit de propostes coreogràfiques gratuïtes de creadors professionals que mostren el seu talent i, paral·lelament, treballen amb els i les alumnes d'escoles de dansa locals amb els quals ofereixen unes coreografies urbanes que són fruit de la trobada entre els qui estan aprenent i els i les qui ja en saben.

El festival també té una programació de sala, amb espectacls de pagament que, aquests dies, s'omplen de noms coneguts de la dansa internacional i del bo i millor del panorama local.

Coreògrafs com Joaquín Collado (Hacia un sol negro, a Barcelona), Patricia Donn i el flamenc d'Ángeles y Demonios , programes dobles com el d'Amalia Fernández (Solala) i Laila Tafur (Maja y Bastarda EP), espectacles per. la canalla com els d'Animal religion (Copiar; a Barcelona) o la francesa Maud le Pladec (Silent Legacy, amb Jr Maddripp), entre altres, formen una programació amb moments propers al teatre (Los gestos, de Pablo Messiez) i amb cites imprescindibles com l'actuació de la portuguesa Piny (. G RITO). Les dues coreografies que ofereix al Mercat de les Flors la Sydney Dance Company dirigida pel català Rafael Bonachela (Ascent i Impermanence) o el hip-hop enfrontat a les forces de la natura dels francesos Käfig (Zéphyr) són altres propostes d'un festival amb cites tan destacades com les que ofereix la companyia Club Guy and Roni (Islands of Empathy, a Santa Coloma;  Maria Pagès (Paraíso de los negros, al TNC) o la coreografia impactant de la companyia d'Olivier Dubois Tragédie, new edit, que rellegeix una creació de fa anys.

Hi ha moltes propostes més, entre els quals moltes activitats adreçades als espectadors i espectadores que es podran acostar sense barreres l món de la dansa i el moviment i fins i tot gaudir-lo al cinema, ja que tant la plataforma Filmin com algunes sales associades al Gremi de Cinemes de Catalunya ofereixen sessions de coreografies filmades que us posaran davant dels ulls unes quantes joies del gènere.

Si voleu gaudir intensament de les arts del moviment, no us perdeu Dansa Metropolitana 2024, però abans de venir consulteu al web tota la programació i trieu els espectacles que no us voleu perdre.