dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Masia Freixa

És un edifici modernista ubicat al parc de Sant Jordi, barri de Ca n’Aurell, Terrassa. Va ser construït el 1899, inicialment com a fàbrica de tèxtils d'alpaca, amb forma rectangular i una coberta inclinada de dues aigües, que posteriorment va ser reformada per fases entre el 1907 i el 1914 per Lluís Muncunill i Parellada.

Va passar de ser una fàbrica de vapor, a un magatzem, a una casa de pagès. La inspiració gaudiana i l'estil modernista es reflecteix en l'orgànic, el moviment, els arcs catenaris i les línies corbes. Les façanes estan recobertes amb estuc blanc fent que els perfils de les obertures siguin arrodonits.

L'estructura es compon de l'original, amb un doble mur on s'afegeix una nova façana, amb arcs parabòlics, alguns d'ells de doble alçada. Consta d'una terrassa, una galeria, una doble alçada al centre, una torre-mirador i un absis. El 1959 l'Ajuntament de Terrassa va adquirir la masia, i la va convertir al Conservatori Professional de Música, i els jardins, en un parc públic.

CLICA AQUÍ PER ESCOLTAR L'AUDIOGUIA DE L’ESPAI