dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

ÀER

Laia Santanach

Compartir

Un replantejament de la dansa tradicional popular i d’origen religiós del contrapàs des d'una visió actual, a través de la dansa contemporània i la música electrònica, i amb una mirada en clau de gènere.

ÀER és una peça de dansa contemporània i música electrònica que replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs amb la seva música des d'una visió actual, personal i subjectiva entenent-la com a referent vivencial, estructural i social del moment, amb una mirada en clau de gènere. ÀER reflexiona sobre l'origen i l'execució del contrapàs, d'origen religiós, de caràcter solemne i originalment executat, segons diuen alguns experts, únicament per homes. ÀER planteja la religió amb la creença i/o confiança de la unitat de grup, des del desig a quelcom tangible, com la voluntat pren un paper protagonista pel treball persistent per aconseguir alguna cosa. Així, el seu caràcter solemne, seriós es manté per construir una coreografia on el gènere perd importància per ser ballat per homes i dones. ÀER ha estat el projecte guanyador de la tercera edició del premi Delfí Colomé. Candidata als premis Max 2020 com a millor coreografia i finalista dels premis Dansacat per l’espai sonor 2020.

Laia Santanach és coreògrafa, ballarina i pedagoga resident a Barcelona amb més de catorze anys de trajectòria. Actualment dirigeix la seva pròpia companyia, que du el seu nom. Ha creat el solo Ballant ballàvem i la proposta Rèplica, finalista dels premis It. Des del 2018 està interessada en propostes que treballen l'arrel des d'una mirada contemporània. Actualment està treballant en una nova proposta anomenada TRADERE. També ha realitzat l'assistència coreogràfica de diverses companyies i el 2016 va crear el Festival Menorca en Dansa que continua codirigint.

Al Centre Cívic Teixonera, l'espectacle ÀER de Laia Santanach està inclòs en un programa doble amb l'espectacle Roges de la Companyia miquelbarcelona​, amb una única reserva d'entrada per a tots dos espectacles.

Funcions previstes

Barcelona

Centre Cívic la Teixonera (Cobertura Ronda de Dalt-Avinguda Jordà)
7 març a les 11:00 h
Centre Cívic la Teixonera (Cobertura Ronda de Dalt-Avinguda Jordà)
7 març a les 12:30 h