dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Bailar o Lo salvaje / PANORAMA

Lara Brown / Raquel Gualtero

Compartir

Bailar o Lo salvaje és un homenatge a la jota de la pradera, una recerca ballada de l'impacte del folklore en un cos contemporani.

PANORAMA és un solo de dansa que porta fins a l'extrem aquesta pregunta amb una mescla de fantasia, sentit de l'humor i un toc d'esperança. Quin futur li espera al cos humà?

Bailar o Lo salvaje
Lara Brown

De la necessitat d'entendre l'origen de la jota, neix aquest treball preguntant-se, si ballar respon a una necessitat innata de moure's d'una forma improductiva. Investiga l'origen dels balls populars, i com han estat i són travessats pel context històric, polític i social. El resultat és una seqüència de moviment i coreografia que reflecteix tota la informació recopilada.

Lara Brown és una artista enfocada a l'àmbit de les arts vives i la performance, que desenvolupa el seu treball entorn de l'anàlisi de la idea d'identitat, de cos i de la transformació d'aquest com a suport artístic i generador de pensament. Ha estat artista resident a El Graner Centre de Creació de Dansa i Arts Vives durant el 2021 amb el projecte El movimiento involuntario i ha format part de les residències de creació de la Caldera, 2019, així com del programa Arar i del cicle Corpografías#6.

PANORAMA
Raquel Gualtero

Del grec pân (tot) i hórama (vista) la paraula panorama va ser popularitzada pel pintor irlandès Robert Baker (1787) per descriure les seves pintures circulars. En els seus quadres d'extensos paisatges, el pintor genera una experiència immersiva que convida a la contemplació i, per tant, a la reflexió. Quin és el nostre lloc en aquest paisatge? De la mateixa manera, Raquel Gualtero ens proposa entrar en un estat contemplatiu en el qual, a través del seu cos, transitem per diferents imaginaris que ens resulten estranyament familiars. Tota la peça està carregada de gestos recognoscibles que a través de la seva repetició es converteixen en coreografies infinites. El cos de la ballarina és el centre d'aquest paisatge. Un lloc travessat per una veu que ens pertany i que transforma els motlles que hem construït. Potser, aquest lloc en el paisatge és un lloc estrany, inhòspit i inesperat, però, sens dubte, és un lloc anhelat.

Raquel Gualtero, graduada en Dansa Contemporània en la Theater School / Higher School of Arts d'Amsterdam, va ser becada en la danceWEB del festival ImPulsTanz a Viena. Com a ballarina ha treballat internacionalment en companyies com Scottish Danse Theater, Fabulous Beast Danse Theater o Romeo Castellucci. I en l'àmbit nacional amb directors com Àngels Margarit, Àlex Rigola o Pere Faura. El 2005 va debutar com a autora amb Blanco, que va formar part del ITS International Theaterschool Festival. La seva obra Persona va guanyar el premi Injuve 2011 a la creació jove. Actualment, ha començat una nova col·laboració amb Raquel Klein en La rebelión de las aburridas. Amb Panorama acaba una trilogia que va començar el 2019 amb Amaro i Orama el 2021, que també es pot veure al festival.

Funcions previstes

Barcelona

La Caldera
24 març a les 20:00 h
La Caldera
25 març a les 20:00 h
La Caldera
26 març a les 20:00 h