dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Bailes de histéricas

Cia. Carmen Muñoz

50 minuts

Gratuït

Compartir

Programació Barcelona Districte Cultural

Un recorregut per quatre referents femenines de la dansa, Fanny Elssler, Carmen Mora, Manuela Vargas i La Chana.

En el segle XIX, les ballarines de la Modern Dance, trencadores de les estructures de dansa des de la seva expressió femenina més interna, van ser tractades de manera despectiva, acusades de fer “balls d’histèriques”. A partir d’aquest concepte, i a través de la investigació dels cossos de quatre ballarines i bailaoras escollides com a referents, Carmen Muñoz elabora Bailes de histéricas. L’objectiu és arribar al seu propi cos, a la seva pròpia intuïció del moviment i l’expressió corporal. Un recorregut que comença al segle XIX amb la figura de la ballarina de dansa espanyola Fanny Elssler i enllaça amb els anys 80 del segle passat amb els referents de Carmen Mora, Manuela Vargas i La Chana.

Ja des de la seva formació en flamenc i dansa espanyola al Conservatorio Superior de Danza de Madrid i a l’Institut del Teatre, la granadina Carmen Muñoz va sentir una atracció especial per la dansa contemporània i l’experimentació. Potser per això, la recerca d’un llenguatge corporal propi, sense perdre de vista la inspiració en el flamenc de les bailaoras i els cantaores, ha estat una constant en la carrera professional de la ballarina. Bailes de histéricas és la seva tercera peça després de Vallejo i de Catalina mía i de la seva participació en diferents projectes artístics amb el col·lectiu Lxs Empíricxs o la plataforma Performing 19.

Fitxa artística

Direcció, coreografia i interpretació: Carmen Muñoz Cantaor convidat: Pirata (Jorge Mesa) Assistent en dramatúrgia: Salvador S. Sánchez Composició música original: Reserva Espiritual de Occidente, Arnau Montserrat

Funcions previstes

Barcelona

Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”
24 març a les 18:00 h