dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Criaturas del desorden (Ficciones botánicas)

Elena Córdoba

Compartir

Una col·lecció de ficcions ballades i cantades, inspirades en imatges de flors vistes a través d'un microscopi. Aquestes flors es van recollir durant el confinament a la vora del riu Guadarrama.

Aquesta obra és una col·lecció de ficcions ballades, construïdes a partir d'imatges de vegetació vista a través d'un microscopi. Cadascuna d'aquestes ficcions parteix de l'observació d'una flor i de la confrontació d'aquesta delicadíssima arquitectura vegetal amb els nostres cossos. Vam recollir aquestes flors entre els mesos de març i juny d'enguany. Durant aquest temps, la nostra vida va fer arrels, aquests mesos van ser el nostre temps vegetal. En mirar les flors al microscopi assistim a l'aparició d'universos lleus, d'aparença irreal, amb les seves pròpies coordenades, la seva gravetat, les seves estructures. Hem col·locat els nostres cossos al davant dels seus. Ens hem acostat a aquestes flors ballant i cantant, mostrant les potències dels nostres cossos pàl·lids, musculats, envaïts, demanant-li al ball que sigui eina i conjur per allunyar-nos desordenadament del buit.

Elena Córdoba construeix la seva obra a partir de l'observació detallada del cos, eix i matèria del seu treball. L'any 2008 inicia Anatomía poética, cicle de creació sobre l'interior del cos humà, que comprèn obres i estudis de diferents formats i que encara s'estén en el temps. Li interessa especialment l'acte humà de ballar, la seva necessitat i la seva pervivència social. Ha participat en diferents col·lectius de recerca i pràctica artística com Bailar ¿es eso lo que queréis? juntament amb Ana Buitrago i Jaime Conde Salazar, Déjame entrar, colectivo anatómico o ¿Bailamos? Actualment treballa entre el cos i la botànica en el marc de Ficciones botánicas, un projecte d'estudi i ficció al voltant del món vegetal i les seves lleis coreogràfiques.

Espectacle programat pel Teatre Lliure

Funcions previstes

Barcelona

Teatre Lliure / Gràcia
6 març a les 20:00 h
Entrades exhaurides
Teatre Lliure / Gràcia
7 març a les 18:00 h
Entrades exhaurides