dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
Covid-19Informació sobre mesures de seguretat i prevenció amb motiu de la COVID-19

Criaturas del desorden (Ficciones botánicas)

Elena Córdoba

Compartir

Una col·lecció de ficcions ballades i cantades, inspirades en imatges de flors vistes a través d'un microscopi. Aquestes flors es van recollir durant el confinament a la vora del riu Guadarrama.

Aquesta obra és una col·lecció de ficcions ballades, construïdes a partir d'imatges de vegetació vista a través d'un microscopi. Cadascuna d'aquestes ficcions parteix de l'observació d'una flor i de la confrontació d'aquesta delicadíssima arquitectura vegetal amb els nostres cossos. Vam recollir aquestes flors entre els mesos de març i juny d'enguany. Durant aquest temps, la nostra vida va fer arrels, aquests mesos van ser el nostre temps vegetal. En mirar les flors al microscopi assistim a l'aparició d'universos lleus, d'aparença irreal, amb les seves pròpies coordenades, la seva gravetat, les seves estructures. Hem col·locat els nostres cossos al davant dels seus. Ens hem acostat a aquestes flors ballant i cantant, mostrant les potències dels nostres cossos pàl·lids, musculats, envaïts, demanant-li al ball que sigui eina i conjur per allunyar-nos desordenadament del buit.

Elena Córdoba construeix la seva obra a partir de l'observació detallada del cos, eix i matèria del seu treball. L'any 2008 inicia Anatomía poética, cicle de creació sobre l'interior del cos humà, que comprèn obres i estudis de diferents formats i que encara s'estén en el temps. Li interessa especialment l'acte humà de ballar, la seva necessitat i la seva pervivència social. Ha participat en diferents col·lectius de recerca i pràctica artística com Bailar ¿es eso lo que queréis? juntament amb Ana Buitrago i Jaime Conde Salazar, Déjame entrar, colectivo anatómico o ¿Bailamos? Actualment treballa entre el cos i la botànica en el marc de Ficciones botánicas, un projecte d'estudi i ficció al voltant del món vegetal i les seves lleis coreogràfiques.

Espectacle programat pel Teatre Lliure

Funcions previstes

Barcelona

Teatre Lliure / Gràcia
6 març a les 20:00h
Entrades exhaurides
Teatre Lliure / Gràcia
7 març a les 18:00h
Entrades exhaurides

Fitxa artística

Durada
80 minuts
Preu
9 € / 19 €
Ballarins i autors
Clara Pampyn, María José Pire i Jesús Rubio Gamo
Direcció, microscopi i escriptura
Elena Córdoba
Ajudant de direcció
Mar López
Vídeo i creació de dispositius visuals
David Benito
Creació sonora, violí i veu
Luz Prado amb la col·laboració de Rubén Turba
Disseny d’il·luminació
Carlos Marquerie
Tècnic de llum
Antonio Serrano
Tècnic de so
Pablo Contreras
Fotografía
Javier Marquerie Bueno
Amb el suport de
Teatre Lliure, La Caldera, Centre de Creació i el programa Ayudas a la Creación de l'Ajuntament de Madrid i l'dINAEM.