dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Fantasie minor (creació 2022) / D-Construction

Marco da Silva Ferreira / Collection tout-terrain du CCN de Caen en Normandie / Cie. Dyptik

30 minuts

Gratuït

A partir de 11 anys

Compartir

Fantasie minor (creació 2022)
Pati de les dones del CCCB

Fantasie minor neix de la trobada de Marco da Silva Ferreira amb Chloé Robidoux i Anka Postic, joves formats en danses urbanes (hip-hop, dancehall, house dance). La peça respon a la proposta de crear una coreografia que es pogués interpretar tant en interiors com en exteriors, en un teatre o en un jardí o una plaça. El petit espai de l'escena propicia una proximitat constant entre el ballarí i la ballarina. Aquesta mateixa idea, dues persones compartint un espai, la trobem a la Fantaisie en fa mineur, op. 103 de Franz Schubert, composició que és en l'origen de la creació sonora de Rui Lima i Sérgio Martins i que el ballarí i la ballarina interpreten a quatre peus. La coreografia, que transcorre en en un espai limitat és, de fet, una mena de ritus de pas, una idea que ja ens suggereix la mateixa composició, basada en una Fantaisie en fa mineur, que va ser la darrera peça composta per Schubert abans de morir als 31 anys,i que constitueix, doncs, la premonició d'una altra mena de ritus de pas.

Amb la col·laboració de:

D-Construction
Plaça dels Àngels

Sis ballarins experimenten l'alliberament de la ment mitjançant el moviment. Al mig d’un pati, una bastida metàl·lica els engabia, els protegeix i els allibera al mateix temps. Fusionant-se en un sol grup, creen una entitat més forta; trencant-se, afirmen la seva singularitat... D-Construction connecta, inspira i destrueix per crear alguna cosa nova. Amb un ritme potent, enèrgic, i un toc oriental, aquesta creació de Souhail Marchiche i Mehdi Meghari, la parella fundadora de Cie. Dyptik, explora temes com la identitat i, molt especialment, la revolta. Dyptik desenvolupa igualment projectes comunitaris i, des del 2014, el festival de dansa Hip-Hop TRAX.

Atenció: A causa de la convocatòria el dia 10 de març de la Marató de Barcelona, es recomana accedir a l'espai en transport públic.

Activitat relacionada

Fitxa artística

Fantasie minor (creació 2022) :

Concepció i coreografia: Marco da Silva Ferreira - Inbterpretació: Anka Postic, Chloé Robidoux - Concepció i creació sonora: Rui Lima, Sérgio Martins, d’après Fantasie in F minor de Franz Schubert - Música en viu: Lígia Madeira, Luís Duarte (piano) - Enregistrament i mescla: Suse Ribeiro - Concepció de la il·luminació: Marco da Silva Ferreira (en col·laboració amb Florent Beauruelle i Valentin Pasquet) - Vestuari: Aleksandar Protic - Assistència coreogràfica: Elsa Dumontel - Regidoria (alternativament) Florent Beauruelle / Valentin Pasquet - Fotografies: Martin Argyroglo

Una coproducció de Le Trident, scène nationale de Cherbourg-en-Cotentin, TANDEM Scène nationale Arras-Douai, Culture Commune, scène nationale du bassin minier du Pas-de-Calais, Espace 1789, scène conventionnée d’intérêt national pour la danse de Saint-Ouen, Atelier de Paris / CDCN

Amb el suport del Ministère de la Culture « dispositif Résidence d’Artiste associé » - Drac Normandie, du Département du Calvados en el marc d'una residència descentralitzada de la Communauté de communes Terre d’Auge, de la Caisse des Dépôts i de l’Institut français dans le cadre de la Saison France-Portugal 2022.

Estudi en prèstec: La Bibi, Caen - El Centre chorégraphique national de Caen en Normandie té una subvenció del Ministère de la Culture – DRAC Normandie, la Région Normandie, la Ville de Caen, el Département du Calvados, el Département de la Manche i el Département de l’Orne. També rep ajudes de l’Institut Français pert algunes de les gires a l'estranger.

D-Construction:

Direcció artística i coreografia: Souhail Marchiche and Mehdi Meghari - Intèrprets: Karym Zoubert, Silvia Addiego Mobilio, Nino Rouvreau, Alizée Brule, Mohamed Makhlouf, Beatrice Mognol, Emilie Tarpin-Lyonnet - Disseny de so: Patrick De Oliveira - Disseny de llums: Richard Gratas - Escenografia: Bertrand Nodet - Tècnics: Rémi Selles, Emilie Tarpin-Lyonnet, Sylvain Gras

Funcions previstes

Barcelona

CCCB Pati de les Dones / Pl. dels Àngels
10 març a les 12:15 h

Gratuït