dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

La Hora del Ritual

Juan Carlos Lérida

Compartir

La dansa i el flamenc de Juan Carlos Lérida es fusionen amb els gestos quotidians i els comportaments rituals de cuinar, a través de la trobada escènica amb Marina Monsonís, artista transdisciplinària especialitzada en arts culinàries.

La dansa i el flamenc empíric de Juan Carlos Lérida es fusionen en aquesta peça amb els gestos quotidians i els comportaments rituals de l'acte de cuinar. En aquest punt de trobada escènica, Lérida es troba amb Marina Monsonís, artista transdisciplinària especialitzada en les arts culinàries. Tots dos es deixaran travessar per la temporalitat, els ritmes, els sons, les olors i la fisicitat que comporta aquest acte compartit. Un moment ecumènic i efímer al voltant d'un escenari i una taula. El coreògraf es proposa amb aquesta obra travessar el flamenc des de la quotidianitat, i en la quotidianitat veure revelada la seva pròpia espiritualitat i sacralitat.

“Estava cercant l'ordinari en els cossos del flamenc. Ara busco en els cossos ordinaris el flamenc. Vull entendre com un pot resultar de l'altre i en la seva reciprocitat poden potenciar-se i afectar-se íntimament, personalment, socialment.” Juan Carlos Lérida

Juan Carlos Lérida és ballarí, coreògraf i pedagog de flamenc, Premi Extraordinari 2007 de l'Institut del Teatre de Barcelona. Des del 2002 és professor de Flamenc, Dansa Contemporània i Composició de l'Institut del Teatre. Ha codirigit espectacles de creadors com Joaquín Cortés o Belén Maya i també ha creat diverses peces en solitari. Ha estat comissari del cicle Flamenco Empírico del Mercat dels Flors. És reconegut com un dels representants actuals del flamenc d'avantguarda. Actualment dirigeix el Festival de Flamenc de Düsseldorf, Alemanya.

Funcions previstes

Terrassa

Teatre Alegria
13 març a les 20:00 h