dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Lo faunal (extracte) / Cavalo do Cão

Cia. Pol Jiménez / João Lima

Compartir

Lo faunal és un trànsit per la interespècie, un solo construït des d'allò que coneixem com a dansa espanyola, però desclassificant dos de les seves quatre branques, el folklore i el bolero; i tot travessat per la figura del faune.

Cavalo do Cão: aquest singular ballarí explora l'animalitat a través de la dansa contemporània i l'escena híbrida per tal de revisitar la història del colonialisme.

Lo faunal (extracte)
Cia. Pol Jiménez

En aquest extracte del solo Lo faunal, el ballarí Pol Jiménez encarna la figura mitològica del Faune, que durant la migdiada fantasieja amb les nimfes. Per fer-ho, s’inspira en la representació de Faune de la dansa clàssica de Nijinski, i tant l'intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, es centren en la idea que no és només un personatge mitològic, sinó més aviat una condició. Una condició que comparteix amb la dansa espanyola, la de la hibridació constant per poder eixamplar les seves fronteres.

Pol Jiménez és un artista de dansa espanyola i flamenc que constantment busca nous codis i interrogants de l’escena i el pensament contemporani per nodrir les seves creacions. Tot i la seva joventut, compta amb una trajectòria intensa com a ballarí i coreògraf treballant amb companyies i coreògrafs com La Fura dels Baus, Cesc Gelabert, Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez o Ángel Rojas. A més, també col·labora amb els grups musicals Los Aurora i Maestros de la Guitarra. Va ser guardonat com a millor ballarí als premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018 i als XXV premis Butaca.

Cavalo do Cão
João Lima

En portuguès brasiler, cavalo do cão ("cavall del gos", en traducció literal) és una expressió que significa alhora un insecte la picada del qual provoca un dolor esquinçador, una persona indomable i el cavall que munta el diable. El terme suggereix un tipus d'animalitat en transformació. El ballarí João Lima encarna aquest animal a través d'un espectacle de dansa contemporània que ens evoca un personatge la forma de vida del qual és híbrida. Una composició basada en la materialitat i en la ritmicitat del cos i l'espai, a través de la (des)conjunció entre el gest i la veu, la imatge i el so, i que ens situa, potser, entre l'encant i l'espant.

João Lima (Brasil, 1980) és intèrpret, coreògraf i educador en diverses organitzacions artístiques. Va estudiar en el Curs de Formació d'Actors de la Fundació Joaquim Nabuco i en la llicenciatura d'Arts Escèniques a la UFPE. En la seva carrera professional també destaca per haver estat director artístic d'Articulações - Foro de Artes Escénicas que va tenir lloc a Recife el 2009 i el 2014 i ha estat professor en diverses organitzacions i escoles de dansa. Actualment és artista-docent en el projecte Temps d’art.

Funcions previstes

Barcelona

La Caldera
17 març a les 20:00 h
La Caldera
18 març a les 20:00 h
La Caldera
19 març a les 20:00 h