dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Onde pousa a humida de + El Mar ens crida + Me quiten lo bailao

Marcia Vázquez Ramírez + Dancing Human + Guille Vidal-Ribas i Jose Manuel Álvarez

45 minuts

Gratuït

Compartir

Un solo que s’endinsa en l’espera i en la relació del cos amb el temps passat i present, inspirat en el litoral gallec, la costa amb més naufragis d’Europa; després un viatge envers l’interior d’un mateix per reflexionar a través de la dansa sobre els efectes mediambientals que provoquen els plàstics al mar i per acabar, dones de diferents generacions s’uneixen en un ritual de ball comunitari i compartit per fer valer l’escolta col·lectiva.

Onde pousa a humidade


Un solo que s’endinsa en l’espera i en la relació del cos amb el temps passat i present, inspirat en A Costa da Morte, Galícia, la costa amb més naufragis d’Europa. Un homenatge a les dones que sempre esperen que l’oceà els torni, almenys, les restes d’ossos dels seus familiars. Peça seleccionada en el Certamen Internacional Masdanza.
 
Ballarina, creadora i gestora cultural gallega. Els seus començaments són urbans, però finalment es decanta per la dansa contemporània. Forma part de la tercera i quarta generació de la formació internacional de La Faktoria Coreographic Center. Treballa en projectes híbrids amb altres artistes audiovisuals o músics. Marcia és una artista inseparable de la seva reivindicació personal, cos-comunitat, territori-identitat. 

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Marcia Vázquez - Autoria / direcció musical: Leilía / Mercedes Peón - Assistència de moviment: Carmen Larraz - Vestuari: Margarita Ramírez - Agraïments: Raquel Jara i Paula Ramis

El Mar ens crida


Un viatge envers l’interior d’un mateix per reflexionar a través de la dansa sobre els efectes mediambientals que provoquen els plàstics al mar. Què ens diria el mar si pogués parlar? A través d'un diàleg entre la persona i l'entorn, ens endinsem per diferents espais, on trobarem éssers marins que intenten conviure en un medi canviant i manipulat per la humanitat. Una posada en escena en què a través de la dansa, les joves creadores manifesten la seva preocupació per la contaminació marina.
 
Dancing Human és un col·lectiu de dansa creat el 2020 com a plataforma artística per a joves amb seu a Badalona. Silvia Pallisera s’encarrega de la seva direcció, amb una llarga trajectòria com a ballarina, coreògrafa, docent i directora de diferents espectacles. El llenguatge i l'estil coreogràfic del col·lectiu varien segons els ballarins que el configuren. El Mar ens crida és fruit del seu primer procés de creació.

Fitxa artística

Autoria, escenografia, fotografia i producció: Dancing Human - Direcció: Silvia Pallisera - Interpretació: Emma Soldevila, Paula Sanchez, Núria Farlete, Claudia Cote, Jair Codina, Mireia Miralles, Mariangels Gimeno, Martina de Michelis - Audiovisual: Alba Sastre - Vestuari: Rut Castelló, Eva Alcoverro i Silvia Pallisera - Disseny d’il·luminació: Paul Jorna - Agraïments: Teatre Zorrilla de Badalona i Jordi Argelet

Espectacle comunitari: Me quiten lo bailao


Tres grups de dones de diferents generacions es reuneixen paral·lelament per escoltar una cançó de Martirio i posar en comú experiències individuals. Aquest ha estat el punt de partida per a la creació de Me quiten lo bailao, on cada grup ha donat cos i caràcter a una partitura proposada pels coreògrafs Guille Vidal-Ribas i Jose Manuel Álvarez. El resultat és un ritual compartit que reivindica els cossos i el ball com a irrenunciables, i que posa de manifest la urgència de l’escolta.
 
Els coreògrafs Guille Vidal-Ribas i Jose Manuel Álvarez es retroben una dècada després d’haver col·laborat, en un treball conjunt de dansa participativa intergeneracional. Desdibuixant els límits de les seves disciplines de referència, les danses urbanes i el flamenc, exploraran els seus punts en comú com a formes de dansa de la comunitat. En escena, tres col·lectius d’artistes no professionals de l’Hospitalet, Badalona i Sant Cugat, que han participat en el procés de creació.

 

Fitxa artística

Autoria i direcció: Guille Vidal-Ribas, Jose Manuel Álvarez - Autoria / direcció musical: Compositors diversos, Carlos Cuenca - Interpretació: Col·lectiu de dones intergeneracional de l’Hospitalet, Sant Cugat i Badalona - Ajudantia de direcció: Marta Piñol - Producció/acompanyament: Flamenco Projects - Agraïments: Als equips de referència de Dansa Metropolitana a les ciutats de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat i Badalona.

Funcions previstes

Badalona

Centre Cultural l'Escorxador - exterior
18 març a les 12:00 h

Gratuït