dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Paraíso de los negros

María Pagés

85 minuts

32 €

A partir de 14 anys

Compartir

Una artista amb un concepte propi de l’estètica flamenca porta a escena una coreografia amarada de negritud que reflexiona sobre la recerca de la felicitat, els conflictes i la naturalesa asimètrica de la humanitat. El Federico García Lorca de Poeta en Nueva York, la lluita dels contraris, el pensament sobre la negritud de Leopold Sedar Senghor i la figura de la cantant Nina Simone recorren la coreografia.
María Pagés és una de les grans bailaoras, coreògrafes i artistes del flamenc i la dansa contemporanis. Distingida l'any 2022 amb el Premi Princesa d’Astúries de les Arts, l'artista va crear la seva companyia l'any 1990 per tal de donar a conèixer una manera d'entendre el flamenc, en la qual els aspectes més tradicionals del gènere s’aborden des de la contemporaneïtat, sense por al mestissatge de llenguatges artístics i amb el màxim compromís amb el món en què vivim.

Fitxa artística

Autoria: María Pagés - Idea i direcció: María Pagés, El Arbi El Harti - Amb: María Pagés - Veus: Ana Ramón, Cristina Pedrosa - Músics: Rubén Levaniegos (guitarra), Sergio Menem (violoncel), David Moñiz (violí), Chema Uriarte (percussió) - Coreografia, disseny de vestuari, direcció musical: María Pagés - Dramatúrgia: El Arbi El Harti - Adaptació i arranjaments d’Élégie de Fauré: Sergio Menem - Música: Rubén Levaniegos, Sergio Menem, David Moñiz, María Pagés - Lletra: El Arbi El Harti - Escenografia María Pagés, El Arbi El Harti - Vestuari: Taller María Calderón - Il·luminació: Pau Fullana, Alvaro Guisado Garavito - So: Kike Cabañas - Equips tècnics i de gestió de la companyia Coordinació tècnica Álvaro Guisado Garavito - Regidoria: Alex Pintado -Producció executiva - Comunicació Habib El Harti- Fotografia María Alperi - Producció Centro Coreográfico María Pagés - Fundación María Pagés - Equips tècnics i de gestió del TNC

Funcions previstes

Barcelona

Teatre Nacional de Catalunya
22 març a les 19:00 h
Teatre Nacional de Catalunya
23 març a les 19:00 h
Teatre Nacional de Catalunya
24 març a les 18:00 h