dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Soy un baile breve / Los lunares del Puma

Rosa Romero / Adrián Vega

30 minuts + 55 minuts

De 8 € a 12 €

Compartir

Un programa doble per gaudir la dansa contemporània, la dansa urbana, el flamenc i la performance.

"Soy un baile breve" de Rosa Romero


Un solo de dansa contemporània en el qual Rosa Romero es replanteja la relació del seu cos amb la resta del món

La creadora Rosa Romero es replanteja la relació del seu cos amb la resta del món en aquesta performance en solitari de dansa contemporània. La peça reflexiona sobre com la mecànica del sistema actual en què vivim capitalitza els cossos. L’artista, a través del ball, busca noves formes d’existència més senzilles. Soy un baile breve és un extracte del procés creatiu de Soy un baile, on mostra com els cossos poden ser sons, objectes, un text o un ball, i com aquesta última opció és una forma digna de cos.

L’actriu i creadora gaditana Rosa Romero és llicenciada en art dramàtic per ESAD Málaga, on també va estudiar regidoria en escènica tècnica i va col·laborar en la creació del festival El Quirófano. Després del seu pas per l’escola d’interpretació de William Layton (Madrid), va tornar a la seva ciutat natal, San Fernando, on va crear i coordinar el projecte Estratería. El 2014, es va iniciar en la creació personal amb cos, la recuperació del ball heretat i la comunicació bruta amb el públic com a eixos centrals. Alguns dels seus projectes són Esta no es la vida privada de Rosa Romero o DEBUT. Actualment resideix a Sevilla, on ha treballat amb creadors i creadores com Álex Peña, Alberto Cortés, Silvia Balvín o Cris Celada.

Activitat associada

Xerrada “Yo soy la locura”, Un diàleg escenificat entre Rosa Romero i Jaime Conde-Salazar S.U.S.

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Rosa Romero - Música, espai sonor i fotografia: Pitu García - Dramatúrgia: Rosa Romero amb la col·laboració d’Alberto Cortés - Assistència corporal: Silvia Balvín - Vestuari: Gloria Trenado - Agraïments: La Caldera Les Corts

"Los lunares del Puma" d'Adrián Vega


El compàs i el ritme són els elements més destacats d’aquesta experiència voyeur en què s’entra a la sala d’assaig d’un artista.

El compàs i el ritme són els elements més destacats d’aquesta experiència voyeur en què s’entra a la sala d’assaig d’un artista. Actualment, ser streamer és una cosa comuna. La nostra relació amb les càmeres pertany a allò quotidià, i compartir les nostres activitats i processos s’ha convertit en un hàbit. Adrián Vega aprofita la proximitat de la digitalització per explorar el format del videoblog performatiu, en què allò virtual i allò presencial convergeixen per estimular la curiositat i aprofundir en la idea del procés creatiu amb com un resultat artístic en si mateix.

Adrián Vega és coreògraf graduat a l’Institut del Teatre, professor convidat al Conservatori Professional de Dansa de Barcelona i es considera artista post-hip-hop. El seu interès coreogràfic resideix en la hibridació i especulació dels llenguatges del moviment. És en aquest espai on se sent còmode per generar patrons d’improvisació i composició instantània, que ha recopilat del breakdance, la dansa contemporània i el flamenc. El seu treball se centra en la relació amb el terra, la inversió del cos, la bellesa dels efectes visuals i la exploració del so.

Activitats associades

INSTAL·LACIÓ + ACTIVACIÓ: Los lunares: yo y mis proyecciones

TALLERS: Convertirse en imagen / Escuchar el espacio

Fitxa artística

Autoria, direcció, interpretació, audiovisual, vestuari i disseny d’il·luminació: Adrián Vega - Autoria/Direcció musical: El Niño de Elche i Adriano Galante - Ajudantia de direcció: Marina Pravkina i Rauf Yasit - Fotografia: Heath Rasmussen - Producció/Acompanyament: 20cero3 i Elclimamola - Agraïments: Bàrbara Raubert i Juan Carlos Lérida - Suport: ICUB, La Caldera, Programa.cat, Laboratorio flamenco de l’Institut del Teatre, Centre Cívic Parc Sandaru, Certamen Coreográfico de Tetuán i Centro de Creación Benamil

Funcions previstes

Barcelona

La Caldera
17 març a les 20:30 h
La Caldera
18 març a les 20:30 h
La Caldera
24 març a les 20:30 h
La Caldera
25 març a les 20:30 h