dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

SPHERA

HUMANHOOD

Compartir

Aquest duet de dansa contemporània explora en una peça visualment impactant la relació entre la Lluna i la humanitat, especialment la cara lluminosa del satèl·lit.

SPHERA és un duet de dansa contemporània per a espais no convencionals. Aquesta peça visualment impactant explora la relació entre la Lluna i la humanitat, especialment la cara lluminosa de l'astre. SPHERA és una dansa de cossos líquids que es transformen i flueixen sota la influència del satèl·lit més antic de la Terra: la Lluna.

A cavall entre el Regne Unit i Catalunya, HUMANHOOD produeix obres úniques que fusionen la física moderna i el misticisme oriental amb un llenguatge fluid únic. Sota la direcció artística de Júlia Robert i Rudi Cole, HUMANHOOD s’ha convertit en una companyia de gran recorregut internacional i excel·lència artística. L’espectacle Torus, presentat al Grec Festival de Barcelona 2019, va ser nominat a millor coreografia als Premis de la Crítica Catalana.

Les funcions de l'espectacle al Centre d'Art Tecla Sala seran d'entrada lliure amb mesures anticovid.
L’origen de la fàbrica tèxtil Tecla Sala es remunta a mitjan segle XIX, quan s’hi va instal·lar un molí paperer. L’edifici principal, catalogat com a patrimoni local, és una construcció industrial amb murs de maó vist d’estil manxesterià, projectat per l’arquitecte Claudi Duran Ventosa el 1882, que va esdevenir una de les fàbriques de filatures més importants del país, propietat de la senyora Tecla Sala i Miralpeix (Roda de Ter, 1886 - Barcelona, 1973). L’edifici destaca per les seves dimensions i el gran nombre de finestres distribuïdes per totes les façanes, que faciliten l’entrada de la llum. L’any 1973, coincidint amb la crisi general del sector tèxtil, es tancà la fàbrica i el 1982, l’Ajuntament de l’Hospitalet va comprar el recinte per a convertir-lo en equipament cultural. El Centre d'Art Tecla Sala és un servei divulgador i difusor de l’activitat artística i del pensament contemporani en general, que forma part del Centre Cultural Tecla Sala, equipament municipal que acull també altres serveis: la Biblioteca Central, el Centre d'Estudis de L'Hospitalet, l'espai de creació TPK Art i pensament contemporani i la Fundació Arranz-Bravo. Més informació a: http://www.teclasala.net

Les funcions al Molí d'en Ribé de Santa Coloma són gratuïtes amb reserva prèvia.
El Molí d'en Ribé és un molí fariner baixmedieval de quatre moles mogut per força hidràulica. És una construcció de grans dimensions i el seu funcionament data entre els segles XIV i XX. Aquest molí està relacionat amb la gran propietat senyorial de la Torre Balldovina, era considerat un dret senyorial més i una de les poques indústries artesanes complementàries del sistema pagès català. El seu nom ve donat pels seus propietaris al segle XVIII, la família Riber. Situat a la vora d'un curs d'aigua, per a l’edificació del Molí d’en Ribé s’aprofità el desnivell natural de terreny construint-hi els tres nivells típics d’un molí: la bassa, la sala de moles i els carcabans amb l’àrea de desguàs corresponent. Aquest desnivell permetia que l’aigua adquirís la potència necessària per moure les moles. El molí produïa la mòlta de gra de les pagesies del seu entorn, que s’anaren incrementant al llarg del temps i que provocà, al segle XVI, haver d’ampliar les moles de quatre a sis per donar resposta a aquest augment de producció de cereal. Durant el primer terç del segle XX es donà la implantació de l'electricitat al nostre territori i es creu que aquest molí s’adaptà amb un motor elèctric i, fins i tot, potser podria produir electricitat per a la propietat senyorial o pel poble. Més informació a: https://museu.gramenet.cat/el-museu-al-territori/conjunt-medieval/moli-den-ribe/

Aquest espectacles forma part del programa Filatures.

Funcions previstes

L'Hospitalet

Centre d’Art Tecla Sala
13 març a les 11:30 h

Gratuït

Centre d’Art Tecla Sala
13 març a les 13:00 h

Gratuït

Santa Coloma

Molí d’en Ribé
20 març a les 12:00 h
Molí d’en Ribé
20 març a les 13:30 h