dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Wild / Otempodiz / Cada cop més aprop

Motion House / Ertza / Escoles de dansa Barcelona

70 minuts aprox

Gratuït

Compartir

No us podeu perdre aquest programa triple que compta amb dues companyies excepcionals i l’actuació especial dels alumnes de les escoles de dansa de la ciutat Area, Espai de Dansa i Creació i Institut del Teatre amb coreografia de Toni Mira.

"Wild", Motion House


Què és ser salvatge? WILD, l’atrevida producció de dansa i circ de Motionhouse, explora la nostra desconnexió amb l’entorn natural, per preguntar-se si, a les nostres vides modernes, la natura continua configurant el nostre comportament. Un espectacle d’alçada on veurem la creació d’un bosc urbà en el dia a dia de la ciutat. Amb el poder físic característic de Motionhouse, els intèrprets utilitzen la coreografia dinàmica, el moviment acrobàtic i l’associació cos a cos per moure’s a través d’un bosc de pals alts.

Fundada l’any 1988 per Louise Richards i Kevin Finnan MBE, Motionhouse és una de les grans companyies de dansa i circ itinerants del món. Des de produccions de llarga durada per a gires de teatre, fins a treballar per a escenaris a l’aire lliure i esdeveniments de representació a gran escala, les seves aclamades produccions integren un físic atlètic, una narrativa potent, unes imatges digitals increïbles i partitures sonores emotives.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Kevin Finnan - Autoria / direcció musical: Tim Dickinson i Sophy Smith - Escenografia: Simon Dormon - Fotografia: Dan Tucker - Agraïments: Gulbenkian & ART31 i Birmingham Hippodrome (com a part de l’Hippodrome Associate Artist) - Suport: Without Walls amb la comissió del Freedom Festival Arts Trust, Hat Fair, i Out There International Festival of Circus & Street Arts. Garfield Weston Foundation, Foyle Foundation, The 29th May 1961 Charitable Trust, The Saintbury Trust i The City of London Corporation.

"OTEMPODIZ", ERTZA


A Occident, el temps es mesura, es compra, es ven, es planifica i s’organitza... però gairebé sempre es fa curt. En canvi, a l’Àfrica el temps es viu, se'n té, es fa, és un bé que no falta gairebé mai. Otempodiz és el resultat d’un projecte d’intercanvi i creació artística entre Euskadi i Moçambic que mostra el poder de la dansa per viure el temps en un present absolut.

ERTZA neix el 2004 sota la direcció del ballarí i coreògraf Asier Zabaleta, amb l’objectiu d’obrir un nou espai de creació coreogràfica sense lligams ni convencionalismes, creant projectes en col·laboració amb artistes d’altres disciplines. Les seves obres plantegen qüestions sobre les contradiccions humanes i socials i conviden el públic a reflexionar sobre temes d’actualitat. ERTZA ha presentat els seus treballs en països com: Xina, Filipines, Brasil, Perú, Costa Rica, El Salvador, Mèxic, Israel, Rússia, Lituània, Luxemburg, Suïssa, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Polònia, Moçambic, Portugal i Espanya.

Fitxa artística

Autoria, direcció i fotografia: Asier Zabaleta - Interpretació: Fenias Nhumaio i Deissane Machava - Producció/acompanyament: ERTZA SORKUNTZA ARTISTIKOA S.L - Suport: Ambaixada d’Espanya a Moçambic – Cooperació Espanyola (AECID), Gipuzkoako Dantzagunea (Diputació Foral de Guipúscoa), Festival ATLANTIKALDIA

"Cada cop més aprop" amb Area, Espai de Dansa i Creació i Institut del Teatre amb Toni Mira


El coreògraf Toni Mira ens presenta una petita acció coreogràfica, especialment dissenyada per aquest espai, interpretada i ballada per alumnes de les escoles Area, Espai de Dansa i Creació i l’Institut del Teatre de Barcelona.

Les màquines han desaparegut, el seu ritme encara batega en silenci, omplirem amb petits cossos el gran espai que han deixat.

Fitxa artística

Autoria i direcció: Toni Mira

Visita guiada de la mà dels i les alumnes de Bases per la Teoria de l’Arquitectura, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), coordinades pels professors Toni Ramon i Núria Moliner.

Funcions previstes

Barcelona

Antiga Fàbrica Mercedes
11 març a les 12:00 h

Gratuït