dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Fàbrica Can Bagaria / Escola Municipal de Música Roser Cabanas

Can Bagaria” és un edifici catalogat com agrícola o també industrial. Construït entre 1920 i 1925. Aquest edifici pertany a l’estil modernista, i el seu autor va ser “Modest Feu Estrada”. Aquesta obra forma part de “L’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya”. En l’actualitat, no té un ús, però està protegit com a “bé cultural d’interès local”. Aquesta obra arquitectònica, era una antiga fàbrica de llana i cotó, fundada per Buenaventura Bagaria Vidal.

Durant aquestes darreres dècades, les condicions d’aquesta fàbrica ha anat decreixent, patint un incendi i un esfondrament parcial de la teulada. Actualment, una de les naus és utilitzada per la guàrdia urbana.

La fàbrica està feta de maó vist, aquesta s’organitza als dos costats d’una zona de serveis, dividida en dues naus que se subdivideixen en tres cossos, i compta amb una teulada a dues aigües. Una torre destaca sobre el cos central emprat antigament com habitatge. Aquest edifici, en general, podem pensar que té una manca de finestres, però això és degut al sistema d’il·luminació mitjançant claraboies.

Un edifici que a primera vista té poc a amagar, però compta amb un recorregut i una història molt interessant.

CLICA AQUÍ PER ESCOLTAR L'AUDIOGUIA DE L’ESPAI