dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
Covid-19Informació sobre mesures de seguretat i prevenció amb motiu de la COVID-19
  • Badalona
  • Barcelona
  • Cornellà
  • El Prat
  • Esplugues
  • L'Hospitalet
  • Sant Cugat
  • Santa Coloma

Teixim complicitats

Dansa Metropolitana presenta la seva quarta edició, on podreu descobrir noves propostes, nous espais, espectacles i altres activitats que volen ajudar a relligar el teixit creatiu dins d’aquest gran teixit metropolità de ciutats.

El Dansa Metropolitana va saber adaptar-se a les condicions del 2020. Amb la implicació i la comprensió de tots els municipis compromesos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es van reprogramar un 80% dels espectacles previstos per al març i un total del 72% de totes les activitats, incloent-hi les no professionals. Algunes es faran al Dansa Metropolitana 2021.

L’edició d’enguany del Dansa Metropolitana aposta amb entusiasme per continuar teixint complicitats i suma els municipis de Terrassa i el Prat de Llobregat. Són, així, deu les ciutats que treballem plegades en aquesta nova edició, amb l’objectiu i l’esperança que el Dansa Metropolitana esdevingui, cada vegada més, un referent consolidat per al sector i per als espectadors.

A partir del 5 de març aquests deu municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona –Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans– faran possible gaudir de més de 240 activitats al voltant de la dansa, amb una variada oferta d’espectacles per a tots els públics, així com conferències, tallers i, fins i tot, cinema sobre dansa en línia, a través de la col·laboració amb el festival Choreoscope i la plataforma Filmin.

La dansa és un art amb molta flexibilitat i capacitat de sorprendre’ns i en aquesta edició afegim nous espais a la programació, en concret, antigues fàbriques i museus. Dins d’aquesta proposta, que anomenem projecte Filatures, s’inclou una selecció de peces presentades en espais del patrimoni industrial rehabilitat, fabrils i/o museus, adreçades a tota mena de públic i que, com fils creatius, elaboren un teixit cultural vinculat a un passat comú del patrimoni industrial, especialment del món tèxtil. El projecte Filatures respon també a la necessitat de donar suport al sector de la dansa en un moment complicat i, a més, promou que el públic pugui, de forma segura, descobrir espais patrimonials a través de la mirada d’un coreògraf o una coreògrafa.

Tant l’espectacle inaugural del Dansa Metropolitana 2021, al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), com la cloenda, al MUHBA Oliva Artés, formen part del projecte Filatures i proposen diferents peces adaptades específicament a cadascun d’aquests espais.

Dansa Metropolitana 2021