dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar
Covid-19Informació sobre mesures de seguretat i prevenció amb motiu de la COVID-19

Animal de séquia

Institut Valencià de Cultura presenta Sol Picó

Compartir

L'Institut Valencià de Cultura presenta Sol Picó amb Animal de séquia, una relectura contemporània de la cultura popular valenciana, un retorn a allò més primari i terrenal.

Animal de séquia ofereix una relectura contemporània de la cultura popular valenciana, revisitant-ne les arrels, per fer un viatge d’anada i tornada, un retorn a allò més primari i terrenal. De la mà de Sol Picó, amb vuit ballarins en escena i música en directe, la peça trasllada l’espectador des del complex ritme vital actual, carregat d’estímuls vibrants i accelerats, a quelcom més orgànic, més natural i autèntic: a l’essència mística del poble valencià.

Sol Picó és una ballarina i coreògrafa espanyola. Ha estudiat dansa espanyola, clàssica i contemporània i en les seves produccions combina diferents tècniques i llenguatges de manera trencadora. El 1993 crea la Companyia Sol Picó amb la qual s'ha convertit en una de les coreògrafes i ballarines més heterodoxes de l'escena contemporània, combinant peces de teatre i de carrer. Amb els seus espectacles, més de trenta creacions, com Amor Diesel, Bésame el Cactus, El llac de les mosques, Memòries d’una puça, One-hit wonders o We Women, ha recorregut tots els continents visitant més de 35 països diferents. La seva trajectòria ha estat guardonada amb diversos premis. En el seu palmarès figuren deu premis Max, el Premi Nacional de Dansa de Catalunya (2004), el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa (2015) i el Premi Nacional de Dansa en la modalitat de creació del 2016, entre d’altres.

L’espectacle es complementa amb l’activitat Una Hora Abans d’Animal de séquia, de Sol Picó Cia de dansa, el 13 de març a les 19 h al Mercat de les Flors, i la projecció del migmetratge de videodansa Paradís, el 13 de març a les 17.30 h i el 14 de març a les 17 h al Mercat de les Flors.

Espectacle programat pel Mercat de les Flors.

Funcions previstes

Barcelona

Mercat de les Flors
13 març a les 19:00h
Mercat de les Flors
14 març a les 17:00h

Fitxa artística

Durada
60 minuts
Preu
20 €
Intèrprets
Lorenza di Calogero, Alba Cerdeiriña Romero, Albert García Saurí, Rocío Gisbert Valor, Irene Maestre Serrano, Luis Martínez Gea, Rubén Peinado Tomás i Alicia Reig Jover.
Coreografia i direcció
Sol Picó
Assistent coreogràfic
Carlos Fernández
Música
Jesús Salvador Chapi amb la Banda de Música Chapicó (David Alonso, Alberto Ballester, Andreu Bayarri, Silvia Cantó, Marta Castiñeira, Adriana Catalá, Martín Chulvi, Aaron Colomer, Rubén de la Rosa, Pablo Fernández, Virginia Gómez, Irune Guna, Pili Lavado, Gloria Luzzy, Jorge Luzzy, Raúl Martí, Víctor Martínez, Paco Medina, Daniel Molina, Carlos Monzó, Vicent Muñoz, Joaquín Navarro, César Parreño, Irene Peris, Carles Ramos, José Luis Rodrigo, Carles Salvador, Jaume Verdés i Juan Vique)
Disseny d’il·luminació
Ximo Rojo
Disseny i realització d’escenografia
Joan Manrique
Vestuari
Joan Miquel Reig
Imatge
Assad Kasab
Assistent de coordinació
María José Mora
Distribució
Cia Sol Picó
Producció executiva IVC
Leonardo Santos
Direcció adjunta d’arts escèniques IVC
Roberto García
Producció
Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Tots a una veu i Institut Valencià de Cultura – Fes Cultura
Agraïments
Josep Vicent Frechina, Vicent Baydal, Amàlia Garrigós, Adrià Gisbert, Faust, J. Pau i Tomàs Pau