dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Elkarrizketa Ilunak

Metamorphosis Dance

Compartir

Amb direcció i coreografia d'Igor Bacovich i Iratxe Ansa, l’espectacle ens trasllada a un escenari fosc, il·luminat únicament per fluorescents que determinen la nostra visió i el moviment dels intèrprets.

Elkarrizketa Ilunak (Converses a les fosques) és un muntatge innovador on Metamorphosis Dance investiga, des de la composició coreogràfica, la possibilitat o impossibilitat de comunicar-se. Què passa quan dues persones conversen a les fosques? En descontextualitzar una conversa, el tipus de missatge canvia i en la proposta d’Igor Bacovich i Iratxe Ansa les accions i reaccions dinàmiques de conflicte, d'afecte, d'inquietud, s’expressen de forma no verbal, física i corporal.

Metamorphosis Dance té una premissa: “el més important no és el que fas, sinó com ho fas. No és el què, sinó el com”. La seva manera d'entendre la dansa es cristal·litza en aquesta recerca, en aquest misteri; és aquí on resideix la seva veritable passió. Pel que fa a la coreografia, tenen una filosofia comuna: creuen moltíssim en l'art de la dansa, en la dansa com a necessitat. Per això en els seus treballs i en el seu mètode sempre hi ha una certa tensió. Segons diuen: “quan entrem a l'estudi, entrem en un lloc sagrat. Ens submergim en un ambient absolutament creatiu, en el qual et perds i no deixes de trobar coses noves. La recerca incansable és també el nostre motor”. El seu és un llenguatge físic bastant explícit, dansa pura i dura.

Iratxe Ansa i Igor Bacovich van començar a col·laborar el 2013. Des del principi es van adonar que els seus diferents orígens i enfocaments complementaven les seves necessitats i visions artístiques. Des de fa més de cinc anys, el tàndem treballa per tot el món en camps com la coreografia, el ball, l'ensenyament, la producció i la generació d'obres d'art en col·laboració amb artistes associats. L'experiència de les seves gires els ha fet refinar el seu enfocament per generar un llenguatge universal que pugui arribar a una gran varietat de cultures i audiències. Ansa i Bacovich han desenvolupat el seu propi mètode d'ensenyament, anomenat metamorphosis method, i són fundadors i directors de la companyia Metamorphosis Dance. El tàndem ha treballat en més de trenta països i ha coreografiat més de vint peces de dansa.

Iratxe Ansa ha rebut el Premio Nacional de Danza 2020.

Funcions previstes

Terrassa

Centre Cultural Terrassa
20 març a les 20:00 h
Entrades exhaurides