dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

HITO

Chey Jurado & Akira Yoshida

Compartir

Bevent de la cultura hip-hop, la dansa contemporània i la teatralitat, Chey Jurado i Akira Yoshida sincronitzen els seus moviments a escena per recórrer camins, perdent-se i trobant noves direccions a l’horitzó.

Dues persones paren atenció en el que els fa semblants, buscant alguna cosa que ja tenen, però sense perdre el gust de buscar, transitant i alimentant l’emoció que neix del seu nexe, des del que és simple fins al que és simplement complex. Buscar fins a perdre el nord i, llavors, tornar a trobar: el viatge entre persones (Hito). Tot sovint depenem d’elements externs que faciliten les nostres vides, fins que aquestes coses realment acaben dirigint les nostres vides. Però, què succeeix quan perdem aquestes coses que donem per descomptades, aquestes coses que sentim com una extensió del nostre cos? Què succeeix quan perdem els elements materials? Què queda llavors? Com a humans, sempre estem buscant una direcció. Sense una direcció, estem perduts. Una vegada que els perdem, també perdem la nostra direcció, la qual cosa porta a una sola opció: una altra direcció. Perdre's també és bell i moltes noves opcions s'obren en l'horitzó.

Chey Jurado és un ballarí espanyol de danses urbanes, dansa contemporània i arts escèniques i de formació autodidacta. Al llarg del seu recorregut apareixen títols i col·laboracions diverses que l'acrediten com un ballarí i creador significatiu en l'escena actual: Redbull BC ONE, World of Dance, I Love This Dance, La Veronal... El 2016 crea i interpreta AGUA la seva primera obra com a solista, premiada en nombrosos certàmens de dansa urbana i contemporània. Això li permet submergir-se en nous projectes com GOMERA en companyia de Noé Chapsal, HITO en companyia d'Akira Yoshida i, per acabar, els que seran el seu segon i tercer projecte com a solista i encara en desenvolupament, RAÍZ i POR PARTE DE MADRE.

Akira Yoshida comença la seva carrera ballant break dance. Amb el temps comença a interessar-se per altres formes de moviment i, després de rebre una beca artística del Govern de Navarra, realitza els seus estudis de dansa contemporània a SEAD. Ha treballat per a les companyies QuieroTeatro, Hungry Sharks, Roberto Oliván Performing Arts, Physical Momentum, Lali Ayguadé Co, etc. Ha cocreat els duets HITO amb Chey Jurado, Gizaki amb Lali Ayguadé, The Inglorious Fortune of Being a Performer amb Dunya Narli i Ahotsak amb Ziomara Hormaetxe. Ha treballat també com a assistent coreogràfic de Lali Ayguadé en la creació de la peça Shelter per a Verve Company i ho farà aviat amb la Companyia Nacional de Corea. Finalment, ha fet gires amb els seus solos Home i Burial of the Bark durant anys i ara combina les arts escèniques amb tallers en festivals internacionals i nacionals com B12, DeltebreDansa, etc.

Al Centre Cívic Can Déu, l'espectacle Hito de Chey Jurado & Akira Yoshida està inclòs en un programa doble amb l'espectacle Pols de la companyia LaSubita, amb una única reserva d'entrada per a tots dos espectacles. Es fa a la plaça Concòrdia i és gratuït amb reserva prèvia.

Funcions previstes

L'Hospitalet

Centre Cultural La Bòbila -  Avinguda Primavera
5 març a les 18:00 h

Barcelona

Centre Cívic Can Deu - Plaça Concòrdia
13 març a les 12:20 h