dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Night-in-gale

Ana Borrosa

Compartir

Quatre ballarines semblen surar en l'espai embolicades en elegants vestidures blanques amb encaixos, però els seus guants de rentar plats ens recorden que aquesta és només una falsa representació de la feminitat.

Night-in-gale és una peça de dansa amb format site-specific que parla de la feminitat. De la seva condició de marginalitat i de la seva relació amb la trama i amb els teixits, amb l'ocultació i la transparència. La relació de la dona amb els treballs manuals que fan i desfan contínuament i que, per això, no posseeixen valor productiu. Night-in-gale pretén dotar de cos les projeccions immaterials, aèries, gairebé intangibles i ridículament màgiques amb les quals contínuament es representa la feminitat.

La coreògrafa Ana Borrosa comença la seva trajectòria el 2018, en acabar els estudis de Coreografia i Interpretació a l’Institut del Teatre. La seva primera obra, PINKFISH, ha obtingut el primer premi i el del públic en el XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell. A més, la versió de carrer, PINKFISH-take away, va ser seleccionada per formar part del catàleg de la Red A Cielo Abierto 2019 i ha estat guanyadora dels Premis de la Crítica de Catalunya 2019 en la categoria d'Arts de Carrer. Ana Borrosa va ser resident emergent en el Graner-Centre de creació de dansa i arts vives, que coprodueix el site-specific Night-in-gale. Actualment està desenvolupant el seu últim treball titulat Jellyfish, una peça que va ser finalista en el Premi de Dansa de l'IT del 2019 i que forma part d'un díptic juntament amb PINKFISH.

Les funcions de l'espectacle al Centre d'Art Tecla Sala seran d'entrada lliure amb mesures anticovid.
L’origen de la fàbrica tèxtil Tecla Sala es remunta a mitjan segle XIX, quan s’hi va instal·lar un molí paperer. L’edifici principal, catalogat com a patrimoni local, és una construcció industrial amb murs de maó vist d’estil manxesterià, projectat per l’arquitecte Claudi Duran Ventosa el 1882, que va esdevenir una de les fàbriques de filatures més importants del país, propietat de la senyora Tecla Sala i Miralpeix (Roda de Ter, 1886 - Barcelona, 1973). L’edifici destaca per les seves dimensions i el gran nombre de finestres distribuïdes per totes les façanes, que faciliten l’entrada de la llum. L’any 1973, coincidint amb la crisi general del sector tèxtil, es tancà la fàbrica i el 1982, l’Ajuntament de l’Hospitalet va comprar el recinte per a convertir-lo en equipament cultural. El Centre d'Art Tecla Sala és un servei divulgador i difusor de l’activitat artística i del pensament contemporani en general, que forma part del Centre Cultural Tecla Sala, equipament municipal que acull també altres serveis: la Biblioteca Central, el Centre d'Estudis de L'Hospitalet, l'espai de creació TPK Art i pensament contemporani i la Fundació Arranz-Bravo. Més informació a: http://www.teclasala.net

Les funcions de l'espectacle al MUHBA Oliva Artés estan incloses dins del programa especial Filatures al MUHBA Oliva Artés que reuneix fragments de 20 minuts de tres propostes diferents: Night-in-gale d’Ana Borrosa, UNRAVEL d’Àngel Duran i Máquinas Sagradas de Juan Carlos Lérida.

Aquest espectacles forma part del programa Filatures.

Funcions previstes

L'Hospitalet

Centre d’Art Tecla Sala
6 març a les 11:30 h

Gratuït

Centre d’Art Tecla Sala
6 març a les 13:00 h

Gratuït

Barcelona

MUHBA Oliva Artés
21 març a les 17:00 h
MUHBA Oliva Artés
21 març a les 18:45 h