dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Máquinas Sagradas

Juan Carlos Lérida

Compartir

Juan Carlos Lérida s’apropa a la rítmica i les dinàmiques d’un taller de mecànica i d'escultura, per crear un espectacle que cerca el flamenc en els cossos i espais quotidians.

A Máquinas Sagradas Juan Carlos Lérida, acompanyat pel cantaor El Pirata, investiga la trobada amb gremis, treballadors i col·lectius, creant una peça site specific i comprovant des del flamenc i altres llenguatges com es veuen afectats els cossos i els espais. Máquinas Sagradas, estrenada en un taller de cotxes a Manresa, és una peça site specific que s’adapta i es transforma segons la memòria i la naturalesa de l'espai artesanal o industrial on s'ubica. En paraules del coreògraf: “Estava cercant l'ordinari en els cossos del flamenc. Ara busco en els cossos i espais quotidians el flamenc."

Juan Carlos Lérida és ballarí, coreògraf i pedagog de flamenc, Premi Extraordinari 2007 de l’Institut del Teatre de Barcelona. Des del 2002 és professor de Flamenc, Dansa Contemporània i Composició de l’Institut del Teatre. Ha codirigit espectacles de creadors com Joaquín Cortés o Belén Maya i també ha creat diverses peces en solitari. Ha estat comissari del Cicle Flamenc Empíric del Mercat dels Flors i actualment dirigeix el Festival de Flamenc de Düsseldorf, Alemanya. És reconegut com un dels representants actuals del flamenc d'avantguarda.

La companyia oferirà un col·loqui postfunció el 7 de març a les 20.15 h dins de les funcions a La Caldereria. La Postindustrial Zona Creativa.
La Postindustrial Zona Creativa és el nom amb què l'artista de Cornellà Jordi Rocosa ha batejat el seu espai de treball. "Quan a finals del 2011 vaig arribar a aquesta nau, que va formar part del complex industrial de la Siemens, vaig intuir que aquest nou espai-taller seria el darrer del meu recorregut postindustrial. Un recorregut que es va iniciar l'any 1987 en la fàbrica de cadenats R.G.M. amb una instal·lació que encetava aquest camí que arriba en aquest punt a la seva fi. En aquest periple, he anat transportant i acumulant, sota la síndrome d'un Diògenes artístic, vestigis industrials, trossos d'instal·lacions, escultures, gargots pictòrics, residus, en molts casos, de materials inútils que mai he estat capaç de llençar i s'han convertit en una deixalleria emocional. De tots ells n'he fet el meu món i ara, sota el nom La Postindustrial Zona Creativa, els vull ensenyar a manera d'un transitable, un circuit anímic que en la presència de l'espectador esdevingui llenguatge i ompli de contingut aquesta cacofonia matèrica, i si en té, en la seva mirada, li doni el veritable sentit." Més informació a: https://www.jordirocosa.com

Les funcions de l'espectacle al MUHBA Oliva Artés estan incloses dins del programa especial Filatures al MUHBA Oliva Artés que reuneix fragments de 20 minuts de tres propostes diferents: Night-in-gale d’Ana Borrosa, UNRAVEL d’Àngel Duran i Máquinas Sagradas de Juan Carlos Lérida.

També es podrà veure un fragment de Máquinas Sagradas dins de la jornada inaugural del Dansa Metropolitana 2021, el 5 de març a les 19 h, al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Aquest espectacles forma part del programa Filatures.

Funcions previstes

Cornellà

La Caldereria. La Postindustrial Zona Creativa
6 març a les 18:00 h
La Caldereria. La Postindustrial Zona Creativa
6 març a les 19:30 h
La Caldereria. La Postindustrial Zona Creativa
7 març a les 18:00 h
La Caldereria. La Postindustrial Zona Creativa
7 març a les 19:30 h

Barcelona

MUHBA Oliva Artés
21 març a les 17:40 h
MUHBA Oliva Artés
21 març a les 19:25 h