dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Notícies

Dansa Metropolitana clou la seva edició més internacional, amb una gran acollida de públic

Compartir

Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans abaixen el teló de la sisena edició del festival Dansa Metropolitana, que entre el 9 i el 26 de març ha ofert més de 330 activitats de dansa en diferents espais d’aquestes ciutats.

Enguany, el festival ha presentat un total de 183 funcions de 118 espectacles, 29 pel·lícules, 50 activitats paral·leles i 58 activitats educatives, a un total de 100 espais diferents. Una programació que ha destacat per l’augment de la presència de grans propostes internacionals (12), amb grans ballets internacionals i el focus en els creadors llatinoamericans, i l’increment del nombre de coproduccions (10), amb l’objectiu, per part del festival, de donar suport al teixit local.

Les propostes a teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de les dotze ciutats metropolitanes, junt amb les visualitzacions al cinema i a la plataforma Filmin, han sumat més de 66.200 espectadors durant les gairebé tres setmanes de festival: amb un increment del 26% en activitats de sala i del 38% en activitats de carrer respecte a l’any anterior.

L’assistència de públic als espectacles i les activitats de sala ha augmentat amb relació a les edicions anteriors. S’hi han ofert una vuitantena de funcions d’espectacles internacionals i nacionals, escolars i una cinquantena d’activitats paral·leles, en què han assistit 22.100 espectadors. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya, han exhaurit entrades en la gran majoria de funcions; més d’una vintena d’espectacles també han fet ple absolut a altres sales de l’àrea metropolitana, i, en conjunt, s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 80% a les sales. L’acollida del públic ha estat igualment molt destacada per als espectacles familiars, que han fet ple en moltes funcions.

Aquest any la dansa ha tornat a ocupar amb força els espais públics i singulars i a l’aire lliure de les ciutats, amb propostes gratuïtes que han congregat, en total, 9.700 espectadors a les 12 ciutats. Això ha estat possible gràcies a una àmplia i diversa programació de carrer i al nou projecte Liminar, que ha destacat i recuperat espais emblemàtics del patrimoni arquitectònic metropolità amb propostes de dansa especialment pensades per a l’indret i l’ocasió.

En la programació d’enguany s’han incrementat, de manera molt destacada, els projectes comunitaris, en què ha participat la ciutadania i que s’han duplicat respecte a l’any passat; els projectes educatius que, especialment a través del projecte Liminar, han facilitat la participació de més escoles que mai en el festival, amb un total de 53, i de 1.756 alumnes, i les exhibicions de projectes no professionals, que han passat de ser 4 l’any 2022, a 19 aquest any, amb 722 participants.

Com en edicions anteriors, la dansa s’ha pogut viure també al cinema, amb la projecció de grans produccions a les sales i a través de la plataforma Filmin, amb la curadoria de Choreoscope, que en conjunt han aplegat 34.400 espectadors. 

 

Dansa Metropolitana, un festival de referència

Amb aquestes xifres, Dansa Metropolitana és, ja, l’esdeveniment més important de dansa a l’àrea metropolitana, s’ha fet un lloc entre els festivals del gènere a l’Estat, i ha esdevingut referència en l’àmbit europeu, amb una programació que aplega tots els estils i que és accessible a tothom, on el públic pot gaudir tant d’artistes internacionals com de locals, artistes consolidats i nous talents.

Notícies

14 espectacles que no et pots perdre de l’última setmana del Dansa Metropolitana

Compartir

La sisena edició de Dansa Metropolitana està arribant a la seva fi i us proposem acabar de treure tot el suc al festival amb les catorze darreres propostes, que van des d’espectacles familiars fins a ballets internacionals o talent emergent. 

El darrer cap de setmana ens endinsem en tres espectacles que de ben segur faran gaudir els més petits i petites, però també els seus acompanyants. Al Mercat de les Flors de Barcelona viurem un viatge fascinant amb Cometa, de Roser López Espinosa; al Teatre La Faràndula de Sabadell descobrirem LOOP, d’Aracaladanza, el millor espectacle de dansa FETEN 2022; i a l’Atrium de Viladecans, l’estrena del nou espectacle de la coreògrafa Sol Picó, que reflexiona sobre la immigració vista amb els ulls d’un nen, Macarron Power

Aquest 2023, Dansa Metropoliana destaca per l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, com els tres que podrem veure aquest cap de setmana: A la Factoria Cultural de Terrassa, Acosta Danza, la companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta, presenta un repertori de cinc peces a Spectrum, amb el segell de la Cuba més moderna i contemporània; (LA) HORDE – Ballet National de Marseille al Mercat de les Flors amb Childs / Carvalho / Lasseindra / Dogherty, que combina de manera explosiva el treball de quatre coreògrafes (el moviment urbà d’Oona Doherty, el voguing de Lasseindra Ninja i el rigor i la claredat de Lucinda Childs i Tânia Carvalho); i el Ballets Jazz de Montréal, que presenta Essence al Teatre-Auditori de Sant Cugat, un programa mixt de tres aclamades coreògrafes per celebrar el 50è aniversari de la companyia. 

Més talent internacional com l’argentina Josefina Gorostiza, que estrena Las Cantatas Eufóricas al Teatre Principal de Terrassa, una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al nostre present les cantates de Bach i per al públic més jove, una de les joies del festival: Les Autres, d’Anton Lachky Company al SAT! Sant Andreu Teatre. 

Un imperdible del festival és l’estrena de La casa vacía, de Proyecto Larrua, una peça de dansa contemporània sobre la relació entre una reconeguda artista morta recentment i la seva parella, coproduïda també pel festival.

Tampoc hi pot faltar el talent més emergent de l’escena contemporània, que podem veure aquest cap de setmana, com Àngel Duran amb Cowards al Teatre Sagarra de Santa Coloma; descobrir nous creadors, com els que proposa el centre de creació La Caldera amb el doble programa Los lunares del Pumad’Adrián Vega, i Yo soy un baile breve, de Rosa Romero, o la brillant companyia Mucha Muchacha a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà.

I la darrera proposta del projecte Liminar d’enguany, en què us convidem a descobrir la dansa i l’arquitectura a l’Editorial Gustau Gili de Barcelona amb la música en directe de nou veus i acordions de Les Rustines de l’Ange. Una immersió sensorial, emocional i física amb la peça CoraSon i que culminarà amb la improvisació de la companyia i els coreògrafs i ballarins Alícia Pérez Cabrero, Bebeto Cidra, Jordi Cortés, Cecilia Colacrai, Junyi Sun i Lila Ribera.

Notícies

Gaudeix de la dansa en família amb els espectacles familiars de Dansa Metropolitana

Compartir

Apropar la dansa a tota la ciutadania i a tots els públics és un dels objectius de Dansa Metropolitana. Els més petits i petites de casa també poden gaudir de la dansa amb els deu espectacles familiars que poden descobrir enguany a les diferents ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La primera setmana, el Teatre Principal de Terrassa ha acollit Plàncton, un espectacle de la coreògrafa Anna Rubirola juntament amb la companyia Col·lectiu Big Bouncers, i l’Auditori de Sant Ildefons a Cornellà, la proposta de la coreògrafa i titellaire Antonella D’Ascenzi, Filar.

Diumenge 19 està farcit d’espectacles amb propostes tan diverses com la dansa urbana i les arts visuals dels Brodas Bros i Desilence amb Doji al Teatre-Auditori de Sant Cugat, així com la dansa, titelles i visuals de La gata que volia canviar la història de la companyia Thomas Noone Dance al Teatre Margarida Xirgu de Badalona. 

Els infants que encara no han tingut un primer contacte amb la dansa també podran gaudir d’espectacles com Paisatges. Estudi #1 de CreaMoviment, una experiència artística inspirada en l’obra de Pablo Palazuelo al Centre Cívic Jardins de la Pau al Prat, o Natanam de DA.TE Danza, on la dansa contemporània, el teatre i els dibuixos amb sal originals del sud de l’Índia es fusionen a l’Atrium Viladecans. El Teatre Auditori de Granollers també ens apropa una proposta de la Cia. Roberto G. AlonsoMarúnica, per endinsar-nos en el món de la fascinant pintora de la Generació del 27 Maruja Mallo.

El darrer cap de setmana de Dansa Metropolitana ens endinsarem en tres espectacles que ben segur faran gaudir els més petits i petites però també els seus acompanyants. Al Mercat de les Flors de Barcelona viurem un viatge fascinant amb Cometa de Roser López Espinosa, al Teatre La Faràndula de Sabadell descobrirem LOOP d’Aracaladanza, el millor espectacle de dansa FETEN 2022, i a l’Atrium de Viladecans, l’estrena del nou espectacle de la coreògrafa Sol Picó, que reflexiona sobre la immigració vista amb els ulls d’un nen, Macarron Power

Notícies

Dansa Metropolitana posa el focus en creadors i creadores de l’Amèrica Llatina

Compartir

Dansa Metropolitana manté el compromís amb l’excel·lència i presenta enguany onze produccions estrangeres que ja han seduït el públic i la crítica, set de les quals són de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà atlàntic amb el Focus Amèrica Llatina

Com el cas del xilè Marco Layera i la seva companyia Teatro La Re-Sentida, que tornen al Teatre Lliure per presentar la peça de dansa Oasis de la impunidad, després del gran èxit Paisajes para no colorear

És el mateix cas que la brasilera Poliana Lima, que presenta al Mercat de les Flors Las cosas se mueven pero no dicen nada, amb una dotzena d’intèrprets femenines sobre l’escenari; o l’argentina Marina Otero, una de les creadores del moment, que porta al Teatre Joventut de l’Hospitalet una provocadora mirada sobre el cos a FUCK ME, amb els cinc intèrprets nus.

L’argentina Josefina Gorostiza estrenarà Las cantatas eufóricas al Teatre Principal de Terrassa, una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al nostre present les cantates de Bach. 

A la Factoria Cultural de Terrassa, Acosta Danza, la companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta, presenta un repertori de cinc peces a Spectrum, amb el segell de la Cuba més moderna i contemporània. 

Notícies

Creadores, artistes i ballarines que estan capgirant els escenaris arriben al Dansa Metropolitana

Compartir

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, volem que descobreixis les artistes que estan capgirant els escenaris i que podràs veure durant el Dansa Metropolitana. 

A més, per aquest motiu, per poder gaudir-ne dels espectacles t’oferim descomptes que estaran actius fins aquest dissabte:

Mujer en cinta de correr sobre fondo negro, de la malaguenya Alessandra García, és l’espectacle revelació dels Premis Max 2022 i fa una radiografia del ciutadà de barri humil a través de l’humor, la paraula i el moviment. Serà del 16 al 19 de març a l’Antic Teatre i rebràs un descompte amb el codi «PROFESSIONAL».
 

La coreògrafa argentina Marina Otero presenta FUCK ME al Teatre Joventut de L’Hospitalet. Una reeixida peça sobre el narcisisme que s’ha vist arreu del món. Un espectacle entre la ficció i el documental, la dansa i la performance; amb el codi «dansalh» tindràs un 50 % de descompte en les entrades.
 

Soleá o../o../.o/o./o. és la recerca sobre un sol ball, la soleá, sota la direcció de Rafael R. Villalobos, amb què la bailaora  María Moreno ha enlluernat la XXII Biennal de Flamenc de Sevilla. Un espectacle imperdible, per al qual obtindràs un 30 % de descompte en les entrades amb el codi «MARIAMORENO».


Construïda a partir de la sonoritat del cos de les ballarines, Las cosas se mueven pero no dicen nada, de la brasilera Poliana Lima, és una peça de dansa sobre les idees de permanència i insistència que està interpretada només per dones, i la podràs veure al Mercat de les Flors amb un 30 % de descompte amb el codi «COSAS30».

 

Dansa contemporània i música electrònica per reflexionar sobre les pràctiques grupals tradicionals, en què el cos és la principal eina d’exposició a Tradere, de la catalana Laia Santanach. La seva creació la podràs veure a l’Atrium Viladecans, amb un 30 % de descompte amb els codis «DansaViladecans» i «Vila2023».

No te les pots perdre!

Notícies

La dansa i l’arquitectura es fusionen a la sisena edició del Dansa Metropolitana

Compartir

Del 9 al 26 de març la sisena edició del Dansa Metropolitana omplirà de dansa els teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de dotze ciutats metropolitanes, amb un total de 331 activitats per a un públic ampli i divers. Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, són els municipis que se sumen un any més a aquest gran esdeveniment al voltant de la dansa. 

Amb una programació que posa la dansa a l’abast de tothom i facilita el diàleg entre la crítica, els artistes i el públic, el 2023 destaca l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, i el focus en l’Amèrica Llatina, amb una selecció de peces de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà. Una programació que busca generar entusiasme a través d’una gran diversitat de propostes nacionals i internacionals, que van des de la dansa urbana fins al flamenc i la dansa contemporània, entre altres. A més, a través de la implicació de teatres i municipis, el 2023 el festival coprodueix, acompanya i presenta 10 noves peces d’una nova generació de creadors

Seguint la tònica de les darreres edicions, Dansa Metropolitana presenta espectacles en una àmplia diversitat d’espais, amb un programa especialment extens en espais públics i gratuïts de totes les ciutats. Com a novetat, s’amplia la visió a espais arquitectònics emblemàtics i es crea el projecte Liminar, que habita espais del patrimoni cultural l’ús del qual es troba en transició, i els transforma en espais singulars per acollir intervencions de dansa. Per exemple, la Masia Freixa (Terrassa), l’Antiga Fàbrica Mercedes Benz (Barcelona), l’Antiga Editorial Gustau Gili (Barcelona), el Vapor Codina (Sabadell) o Can Bagaria (Cornellà), entre altres. La diversitat d’espais respon a la voluntat de fer arribar la dansa a nous públics, apropant-la a noves comunitats des d’espais públics que li són propers o convidant-les enguany a descobrir-ne de nous. 

Us hi esperem!

Teatre Principal

Terrassa

Pl. de Maragall, 2

937 338 140

Centre Cultural Sant Josep

L'Hospitalet

Av. d’Isabel la Catòlica, 32

934 032 099

Teatre Margarida Xirgu

Badalona

C. de Francesc Layret, 41

933 844 022

Mercat de les Flors - Sala Sebastià Gasch

Barcelona

Pàgines

Subscriure a Dansa RSS