dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Notícies

Acaba una edició de Dansa Metropolitana que ha mobilitzat més de 47.000 persones

Compartir

El festival acomiada vint-i-quatre dies de programació consagrat com a referència entre les cites coreogràfiques estatals.

Dotze municipis implicats, tres setmanes de propostes amb una presència marcada d'artistes internacionals, milers de persones participant en activitats paral·leles, assistint a projeccions de cinema o formant-se en activitats educatives... i, en conjunt, un total de més de 47.000 persones que s'han posat en moviment gràcies al festival. És un primer balanç de Dansa Metropolitana 2024, que es va acabar diumenge, 24 de març i ha posat en dansa artistes locals, alguns de procedents de l'altra banda del món i molts de França.

El país veí ha estat el convidat especial d'una edició que ha apostat amb les propostes franceses per un hip-hop i unes danses urbanes que són ja gairebé patrimoni cultural francès. En total, s'han programat més de 260 activitats. Si les activitats de sala han atret 18.037 persones, les de carrer han estat seguides per 10.522. Un total de 2.400 persones han participat en les activitats educatives de Dansa Metropolitana 2024 i 900 més, en les activitats paral·leles, a les quals s'afegeixen els 15.100 espectadors de les projeccions i programacions de cinema en plataformes diverses que van de les sales de cinema a Filmin.

Les actuacions programades han acabat el diumenge, 24 de març, amb les actuacions de María Pagés (Teatre Nacional de Catalunya) i la Compagnie Olivier Dubois (Mercat de les Flors). Han estat tres setmanes intenses en escenaris de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Dansa Metropolitana és la principal cita de caràcter cultural que té una dimensió metropolitana i que, amb 267 propostes (144 funcions d’espectacles, 28 pel·lícules, 22 activitats paral·leles i 46 activitats educatives, que han tingut lloc en un total de 107 espais), ha presentat dinou grans propostes internacionals (amb el focus posat en França com dèiem), i amb vuit coproduccions amb les quals el festival ofereix suport al teixit local de creadors.

Respecte a edicions anteriors, la xifra d'espectadors i espectadores ha augmentat i hi ha hagut una ocupació de prop del 80% de les localitats disponibles. Diversos espectacles en grans equipaments i propostes de carrer han exhaurit les localitats en aquesta edició.

Enguany, finalment, el projecte Artèries ha posat l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità, ha fet de fil conductor per acostar la dansa a tota la ciutadania, en una experiència de transmissió del coneixement que ha implicat coreògrafs professionals i estudiants de les escoles de dansa metropolitanes.

 

 

Notícies

Moviment més enllà de la dansa

Compartir

Les propostes de Dansa Metropolitana per a les pròximes setmanes inclouen coreografies, però també cinema i un muntatge teatral en el qual el moviment i el gest són els protagonistes.

Després d’un primer cap de setmana marcat per la pluja que ha obligat a reubicar part de la programació, Dansa Metropolitana entra en la segona setmana d’activitat amb propostes que inclouen dansa al carrer, però també grans noms que actuen en teatres i algunes propostes més que, sense ser estrictament espectacles de dansa, tenen molta relació amb aquesta disciplina.

Entre les propostes gratuïtes no us hauríeu de perdre, si no heu vist encara, l’espectacle de carrer de la companyia Diptyk, D-Construction. El dia 15, la veureu a L’Hospitalet, el 16 de març, a Santa Coloma (amb Elelei ballant Too Much) i, el 17, a Sabadell. Recordeu que el dia 15, a L’Hospitalet, La canalla balla, així que, a l’Estadi Municipal, a les 15.15 h, veureu com es posen en moviment les noves generacions de ballarins i ballarines.

Si sou aficionats a les danses urbanes o a la combinació de dansa contemporània amb danses urbanes no us perdreu el programa doble d’Àngel Duran (CLINCH) i Iron Skulls Co (el solo de Diego Garrido Nunca bailaré solo) el dia 15 a Can Trinxet (L’Hospitalet) ni a Yügen i la companyia Du’k’tO ballant Breaking Beethoven Street i A Rienda Suelta respectivament al Parc Pou d’en Fèlix d’Esplugues el dia 17. El mateix dia, trobareu Yügen ballant la mateixa coreografia a la tarda a la plaça Argub de Sabadell.

Ara bé, si busqueu una cosa diferent, potser el dia 16 voldreu veure a Cornellà una coreografia de Marina Pravkina i, després, descobrir com es balla… dins d’un túnel de vent. Ballen o volen, aquests intèrprets? Ho haureu de decidir.

El dia 16, durant tota la jornada, Dansa Metropolitana s’acomiada del municipi de L’Hospitalet per aquest any, així que espais diversos de la ciutat acullen la programació de Territori Dansa, tot de propostes gratuïtes amb molts i moltes artistes de primera actuant al voltant de la plaça del Poliesportiu del Centre, incloent-hi el Jardí de Can Sumarro i el Pati del Museu d’Història.

Dansa en format audiovisual

No marxeu encara, que el dia 17, a la plaça de Salvador Seguí de Barcelona, tradició i modernitat es troben en les actuacions de l’Esbart Rocasagna i l’espectacle ERA i Diego Sinniger i el seu Encuentros con K. El mateix dia, però a Granollers (Roca Umbert) podreu veure actuar de franc un artista emergent de qui tothom parla, Joaquín Collado, que us recorda que Quien baila su mal espanta. Actua amb Ancorae, que posa en escena la coreografia Sibil-a. També el dia 17, La Corcoles interpreta de manera gratuïta l’espectacle H a Sabadell i la brasilera Poliana Lima ofereix una funció de The Common Ground al Teatre Principal de Terrassa.

Si us agrada el cinema, teniu una projecció gratuïta de La Singla, un film de Paloma Zapata sobre una bailaora sorda que va triomfar arreu abans de fer-se fonedissa. El podeu veure de franc a l’Auditori Sant Ildefons de Cornellà. I si voleu més cinema amb moviment afegit, aquests dies uns quants cinemes de Barcelona i l’àrea metropolitana us ofereixen projeccions de films (de pagament) que inclouen coreografies destacades o bé de filmacions d’espectacles de dansa. Spartacus, Como agua para chocolate, Grease o La fierecilla domada són alguns dels  títols programats.

Entre les activitats de pagament del festival, coreografies en espais de petit format com l’Antic Teatre de Barcelona, on podeu conèixer la Symphony of the Seas interpretada per Sara Manubens (del 14 al 17 de març), una bona mostra de talent local que complementa una oferta internacional àmplia i diversa amb noms com la Sydney Dance Company (que presenta al Mercat de les Flors de Barcelona els espectacles Ascent, del 14 al 16 de març, i Impermanence, 19 i 20 de març), la brasilera Piny (Mercat de les Flors, 16 i 17 de març) o la companyia xinesa Xiexin Dance Theatre (dia 15, a la Factoria Cultural de Terrassa).

Emergents, consagrats i públics menuts

Artistes emergents imprescindibles com laSADCUM i el nou espectacle Navaja;  la coreografia d’Iván Góngora El duelo del hombre (Auditori Barrades de L’Hospitalet; dia 17 de març); o la companyia La Chachi i Los inescalables Alpes (Teatre Sagarra de Santa Coloma, 17 de març) formen part de la programació per als pròxims dies. Però recordeu també que enguany Dansa Metropolitana ha posat l’accent en els espectacles que venien de França, així que segur que pagarà la pena veure un dels grans noms de les danses urbanes d’aquest país, la companyia Käfig, interpretant la coreografia Zéphyr al Teatre-Auditori Sant Cugat el dia 17.

No marxeu sense veure Pablo Messiez, un home més de teatre que de dansa que, tot i això, en el seu espectacle Los Gestos converteix en protagonistes aquests gestos del títol i el moviment mateix. El veureu al Teatre l’Artesà del Prat el dia 16. El mateix dia, al Teatre Joventut, la Cia. Jose Manuel Álvarez us presenta muerdelimones, una proposta que promet omplir de flamenc d’avantguarda el recinte de L’Hospitalet.

Entre la resta de perles programades en sales, al Mercat de les Flors teniu la Compagnie Olivier Dubois amb la impactant Tragédie, new edit (23 i 24 de març) i, al TNC, Paraíso de los negros, de la grandíssima María Pagés (del 22 al 24 de març).

I  la canalla? Encara teniu alguns espectacles per gaudir de la dansa amb els més petits, entre els quals la proposta de Roser López Espinosa Cometa (Teatre Margarida Xirgu de Badalona, dia 17); Bulb & Me, dels Mucab Dans  a l’Auditori Sant Ildefons de Cornellà (dia 17) o la proposta Ciudades amb la qual la companyia Milímetro us convida a convertir-vos en urbanistes (17 de març a l’Atrium Viladecans).

Veniu a descobrir totes les propostes que us ofereix en les pròximes setmanes el festival, però abans consulteu al web tota la informació al respecte.

Notícies

Artèries: coneixement coreogràfic en transmissió

Compartir

L'edició d'enguany de la gran cita metropolitana amb el món de la dansa inclou un seguit de propostes que impliquen professionals del món coreogràfic, però també aquells qui s'hi estan introduint i encara viuen un procés de formació. Veniu a veure'ls treballar en els diversos municipis que participen en la cita.

Artèries és un projecte que, de la mateixa manera que els vasos sanguinis porten a les cèl·lules els nutrients que necessiten, proporciona als i a les estudiants de les escoles de dansa uns coneixements coreogràfics que els arriben directament d'altres artistes que ja tenen experiència.

A Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Granollers, L'Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma i Terrassa trobareu mostres d'aquest treball conjunt, en el qual habitualment el coreògraf o coreògrafa implicats ofereixen una actuació i, després, mostren el resultat del seu treball amb els i les alumnes d'una escola de dansa local. Són coreografies creades en col·laboració entre el professional i l'alumnat de cadascuna de les escoles.

Els primers exemples de transmissió de coneixement coreogràfic els vau poder veure ja els dies 2 i 3 de març a L'Hospitalet, Granollers i Barcelona, on la Cia. Roots va mostrar l'espectacle En procés i va actuar en una coreografia creada i ballada per l'alumnat de l'escola Ruski Dance Company de L'Hospitalet; el col·lectiu Si los Martes Fueran Viernes va treballar amb alumnat de l'escola Kilometro 13 Dance Studio de Granollers i Agnès Sales ens va mostrar la coreografia Happy Together, però també el seu treball amb els i les alumnes de l'escola Varium de Barcelona.

Les cites del projecte Artèries, però, continuen aquest cap de setmana (9 de març) amb la coreografia d'Iron Skulls La perla i, a continuació, una altra de creada amb l'alumnat d'Arte Dance Escola de Dansa i Teatre i Esther Anton Dance Center de Terrassa. El mateix dissabte, 9 de març, però a Badalona, serà Adrián Vega qui presenti Gargots i deixi pas després Marina Pravkina i la coreografia que ha creat amb l'alumnat de l’escola Tribu Urbana Center.

Diumenge, 10 de març, a Sant Cugat seran els Brodas Bros els qui, després d'interpretar Sliders, una coreografia sobre rodes, ens presentin una peça creada conjuntament entre l'artista Clara Pons i els i les estudiants de l'escola Sant Cugat. Passeu el mateix dia per Santa Coloma i, a més de veure Joan Català i l'espectacle Pelat, podreu veure un cop més Marina Pravkina que (atenció, l'actuació estava prevista el primer cap de setmana, però va canviar de dia a causa de la pluja) ens proposa The grooves experience, just després que Adrián Vega ens hagi mostrat el talent de l'alumnat de l'escola Dinàmic de la localitat.

Tornareu a tenir els Brodas Bros amb Sliders el dia 10 a la tarda al Prat, aquest cop en una actuació que s'acompanya de la coreografia creada entre Sheila Ortega i els i les alumnes de l'escola del Prat La Beat Urban.

L'últim cap de setmana de Dansa Metropolitana comença per al projecte Artèries a Cornellà, on el 16 de març podreu veure la coreògrafa de Hong Kong instal·lada a Barcelona Panda Waack treballant amb l'alumnat de l'escola Star Dance Studio. Passeu el mateix dissabte, 16 de març per la plaça de Salvador Seguí de Barcelona (on hi ha la Filmoteca) i, a més de l'Esbart Rocasagna interpretant la coreografia ERA veureu treballar Diego Sinniger i Jean-Philippe Barrios (LACRYMOBOY), protagonitzant Encuentros con K i, després, oferint una coreografia creada i ballada conjuntament amb l'alumnat de l'escola Àrea, Espai de Dansa i Creació.

El projecte Artèries acabarà a Sabadell el diumenge de març, amb l'actuació de Yügen que, després d'oferir-nos la coreografia Breaking Beethoven Street, deixarà pas a Júlia Romero, Àlvar Marcos i David Castejón, que ens mostraran com ha treballat amb els i les alumnes de l'escola de Sabadell Soul Headquarters.

Si voleu veure uns i unes professionals de la dansa transmetre el seu coneixement coreogràfic als nous valors que ara s'estan formant, no us perdeu les propostes del Projecte Artèries que formen part de la programació de Dansa Metropolitana 2024.

Notícies

Les danses urbanes, protagonistes d'una cita amb accent francès

Compartir

Una dotzena de municipis participen en l'edició de 2024 de Dansa Metropolitana.

Nova edició de l festival Dansa Metropolitana que, un cop més, de l'1 al 17 de març (hi ha espectacles que perllonguen les representacions fins al dia 24) posa les arts del moviment a l'abast de la ciutadania amb un seguit de propostes gratuïtes i de sala. Enguany, les danses urbanes estructuren un programa que posa el focus en els companyies i artistes francesos i que aposta per la transmissió del coneixement en els arts del moviment amb un programa que es diu Artèries.

Participen en la iniciativa els municipis de Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sant Cugat, Sabadell, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. En teatres i també en espais públics d'aquestes ciutats veureu durant prop de dues setmanes tot de propostes de grans companyies locals i internacionals.

Tot començarà a Sabadell el divendres, 1 de març, quan, al Parc Catalunya (Skatepark i plaça Argub), amb una batalla de dnses urbanes a càrrec de l'escola Soul Headquarters i amb una actuació de la companyia francesa Accrorap, dirigida per un mestre de les danses urbanes, Kader Attou, que presenta Prélude, una coreografia sobre música de Romain Dubois.

A partir d'aquí, una pluja d'espectacles gratuïts, entre els quals l'itinerant D-Construction, a càrrec de la companyia francesa Dyptik, que anireu veient aquím i allà en municipis diversos durant tot el festival.

Sessions d'un únic espectacle o programes dobles o triples de caràcter gratuït apleguen espectacles que van des del solo de Diego Garrido Nunca bailaré solo fins a la peça d'Iron Skulls Co La perla, passant pel Cyberxorcisme de Núria Guiu, corografies com Alleo del Colectivo Glovo; les referènces a la boxa de Clinch, d'Àngel Duran; les propostes estimulants de LaSala (Alive) o la coreografia passional de Led Silhouette i Marcos Morau titulada Los perros.

Adrián Vega (Gargots), La Corcoles (H), la companyia Eelelei, presentant la coproducció Too Much (també podreu veure en el festival Soy madera), el groove de Marina Pravkina o la combinació de tradició i modernitat de l'Esbart Rocasagna i Quim Bigas (Era) són algunes propostes que formen part del programa obert i gratuït de Dansa Metropolitana 2024.

Creacions internacionals com les de Marco da Silva Ferreira, Fantasie minor (creació 2022), la proposta doble de Leïla Ka i Maciej Kuźmiński o, entre Hong Kong i Barcelona, Panda Waack i el seu Beautiful Chaos, formen part d'un programa esquitxat amb l'etiqueta "Artèries". Allà veureu un seguit de propostes coreogràfiques gratuïtes de creadors professionals que mostren el seu talent i, paral·lelament, treballen amb els i les alumnes d'escoles de dansa locals amb els quals ofereixen unes coreografies urbanes que són fruit de la trobada entre els qui estan aprenent i els i les qui ja en saben.

El festival també té una programació de sala, amb espectacls de pagament que, aquests dies, s'omplen de noms coneguts de la dansa internacional i del bo i millor del panorama local.

Coreògrafs com Joaquín Collado (Hacia un sol negro, a Barcelona), Patricia Donn i el flamenc d'Ángeles y Demonios , programes dobles com el d'Amalia Fernández (Solala) i Laila Tafur (Maja y Bastarda EP), espectacles per. la canalla com els d'Animal religion (Copiar; a Barcelona) o la francesa Maud le Pladec (Silent Legacy, amb Jr Maddripp), entre altres, formen una programació amb moments propers al teatre (Los gestos, de Pablo Messiez) i amb cites imprescindibles com l'actuació de la portuguesa Piny (. G RITO). Les dues coreografies que ofereix al Mercat de les Flors la Sydney Dance Company dirigida pel català Rafael Bonachela (Ascent i Impermanence) o el hip-hop enfrontat a les forces de la natura dels francesos Käfig (Zéphyr) són altres propostes d'un festival amb cites tan destacades com les que ofereix la companyia Club Guy and Roni (Islands of Empathy, a Santa Coloma;  Maria Pagès (Paraíso de los negros, al TNC) o la coreografia impactant de la companyia d'Olivier Dubois Tragédie, new edit, que rellegeix una creació de fa anys.

Hi ha moltes propostes més, entre els quals moltes activitats adreçades als espectadors i espectadores que es podran acostar sense barreres l món de la dansa i el moviment i fins i tot gaudir-lo al cinema, ja que tant la plataforma Filmin com algunes sales associades al Gremi de Cinemes de Catalunya ofereixen sessions de coreografies filmades que us posaran davant dels ulls unes quantes joies del gènere.

Si voleu gaudir intensament de les arts del moviment, no us perdeu Dansa Metropolitana 2024, però abans de venir consulteu al web tota la programació i trieu els espectacles que no us voleu perdre.

Notícies

La dansa, el millor regal de Nadal i Reis

Compartir

Surten a la venda les primeres entrades per als espectacles de Dansa Metropolitana 2024.

Heu començat a comprar regals de Nadal? Doncs en teniu un de primera: entrades per a Dansa Metropolitana. Aquest pròxim mes de març, el festival programa espectacles als municipis de Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l'Hospitalet, Sant Cugat, Sabadell, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Seran més de dues setmanes de propostes per a públics de tota mena amb grans companyies locals i internacionals. 

La programació completa s'anuncia el febrer, però alguns dels equipaments que en formen part han començat a vendre les entrades.

Aquest Nadal, regaleu Dansa Metropolitana!

Espectacles a la venda:

BARCELONA:

• Symphony of the Seas, de Sara Manubens
• Hacia un sol negro, d'Antes Collado
• Corps extremes, de Rachid Ouramdane (a la imatge. Foto: Pascale Cholette)
• Ascent, de la Sydney Dance Company
• Impermanence, de la Sydney Dance Company
• G RITO, de Piny
• Tragédie, new edit, de la Compagnie Olivier Dubois
• Copiar, d'Animal Religion
• Silent Legacy, de Maud Le Pladec
• IMA, de Komoco / Sofia Nappi
• Paraíso de los negros, de María Pagés

GRANOLLERS:

• Ángeles y demonios, de la Cia Patricia Donn

L'HOSPITALET

El duelo del hombre, d'Iván Góngora

muerdelimones, de José Manuel Álvarez

La ciudad de los otros, de Sankofa Danzafro, direcció de Rafael Palacios

SANT CUGAT:

• Minus 16, d'IT Dansa
• Zéphyr, de la Cia Käfig

SABADELL

Scroll, d'UNAiUNA
DOJI, de Brodas Bros & Desilience
La desespera, d'El desvío

SANTA COLOMA:

• Islands of empathy, de Club Guy & Roni
• Sibil-a, de la Cia Ancorae

TERRASSA

• Les Sílfides, del Programa d’Alt Rendiment (PAR) en Dansa
• From Inde Xiexin Dance Theatre
The common ground, de Poliana Lima
Macarron power, de Sol Picó

VILADECANS

• Ciudades, del Colectivo Milímetro
• Desªnuda, de Maitane Sarralde
• Around the world, de Brodas Bros
• La Phazz, de Zero en conducta

 

Notícies

Dansa Metropolitana clou la seva edició més internacional, amb una gran acollida de públic

Compartir

Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans abaixen el teló de la sisena edició del festival Dansa Metropolitana, que entre el 9 i el 26 de març ha ofert més de 330 activitats de dansa en diferents espais d’aquestes ciutats.

Enguany, el festival ha presentat un total de 183 funcions de 118 espectacles, 29 pel·lícules, 50 activitats paral·leles i 58 activitats educatives, a un total de 100 espais diferents. Una programació que ha destacat per l’augment de la presència de grans propostes internacionals (12), amb grans ballets internacionals i el focus en els creadors llatinoamericans, i l’increment del nombre de coproduccions (10), amb l’objectiu, per part del festival, de donar suport al teixit local.

Les propostes a teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de les dotze ciutats metropolitanes, junt amb les visualitzacions al cinema i a la plataforma Filmin, han sumat més de 66.200 espectadors durant les gairebé tres setmanes de festival: amb un increment del 26% en activitats de sala i del 38% en activitats de carrer respecte a l’any anterior.

L’assistència de públic als espectacles i les activitats de sala ha augmentat amb relació a les edicions anteriors. S’hi han ofert una vuitantena de funcions d’espectacles internacionals i nacionals, escolars i una cinquantena d’activitats paral·leles, en què han assistit 22.100 espectadors. Els grans equipaments escènics, com el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya, han exhaurit entrades en la gran majoria de funcions; més d’una vintena d’espectacles també han fet ple absolut a altres sales de l’àrea metropolitana, i, en conjunt, s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 80% a les sales. L’acollida del públic ha estat igualment molt destacada per als espectacles familiars, que han fet ple en moltes funcions.

Aquest any la dansa ha tornat a ocupar amb força els espais públics i singulars i a l’aire lliure de les ciutats, amb propostes gratuïtes que han congregat, en total, 9.700 espectadors a les 12 ciutats. Això ha estat possible gràcies a una àmplia i diversa programació de carrer i al nou projecte Liminar, que ha destacat i recuperat espais emblemàtics del patrimoni arquitectònic metropolità amb propostes de dansa especialment pensades per a l’indret i l’ocasió.

En la programació d’enguany s’han incrementat, de manera molt destacada, els projectes comunitaris, en què ha participat la ciutadania i que s’han duplicat respecte a l’any passat; els projectes educatius que, especialment a través del projecte Liminar, han facilitat la participació de més escoles que mai en el festival, amb un total de 53, i de 1.756 alumnes, i les exhibicions de projectes no professionals, que han passat de ser 4 l’any 2022, a 19 aquest any, amb 722 participants.

Com en edicions anteriors, la dansa s’ha pogut viure també al cinema, amb la projecció de grans produccions a les sales i a través de la plataforma Filmin, amb la curadoria de Choreoscope, que en conjunt han aplegat 34.400 espectadors. 

 

Dansa Metropolitana, un festival de referència

Amb aquestes xifres, Dansa Metropolitana és, ja, l’esdeveniment més important de dansa a l’àrea metropolitana, s’ha fet un lloc entre els festivals del gènere a l’Estat, i ha esdevingut referència en l’àmbit europeu, amb una programació que aplega tots els estils i que és accessible a tothom, on el públic pot gaudir tant d’artistes internacionals com de locals, artistes consolidats i nous talents.

Notícies

14 espectacles que no et pots perdre de l’última setmana del Dansa Metropolitana

Compartir

La sisena edició de Dansa Metropolitana està arribant a la seva fi i us proposem acabar de treure tot el suc al festival amb les catorze darreres propostes, que van des d’espectacles familiars fins a ballets internacionals o talent emergent. 

El darrer cap de setmana ens endinsem en tres espectacles que de ben segur faran gaudir els més petits i petites, però també els seus acompanyants. Al Mercat de les Flors de Barcelona viurem un viatge fascinant amb Cometa, de Roser López Espinosa; al Teatre La Faràndula de Sabadell descobrirem LOOP, d’Aracaladanza, el millor espectacle de dansa FETEN 2022; i a l’Atrium de Viladecans, l’estrena del nou espectacle de la coreògrafa Sol Picó, que reflexiona sobre la immigració vista amb els ulls d’un nen, Macarron Power

Aquest 2023, Dansa Metropoliana destaca per l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, com els tres que podrem veure aquest cap de setmana: A la Factoria Cultural de Terrassa, Acosta Danza, la companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta, presenta un repertori de cinc peces a Spectrum, amb el segell de la Cuba més moderna i contemporània; (LA) HORDE – Ballet National de Marseille al Mercat de les Flors amb Childs / Carvalho / Lasseindra / Dogherty, que combina de manera explosiva el treball de quatre coreògrafes (el moviment urbà d’Oona Doherty, el voguing de Lasseindra Ninja i el rigor i la claredat de Lucinda Childs i Tânia Carvalho); i el Ballets Jazz de Montréal, que presenta Essence al Teatre-Auditori de Sant Cugat, un programa mixt de tres aclamades coreògrafes per celebrar el 50è aniversari de la companyia. 

Més talent internacional com l’argentina Josefina Gorostiza, que estrena Las Cantatas Eufóricas al Teatre Principal de Terrassa, una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al nostre present les cantates de Bach i per al públic més jove, una de les joies del festival: Les Autres, d’Anton Lachky Company al SAT! Sant Andreu Teatre. 

Un imperdible del festival és l’estrena de La casa vacía, de Proyecto Larrua, una peça de dansa contemporània sobre la relació entre una reconeguda artista morta recentment i la seva parella, coproduïda també pel festival.

Tampoc hi pot faltar el talent més emergent de l’escena contemporània, que podem veure aquest cap de setmana, com Àngel Duran amb Cowards al Teatre Sagarra de Santa Coloma; descobrir nous creadors, com els que proposa el centre de creació La Caldera amb el doble programa Los lunares del Pumad’Adrián Vega, i Yo soy un baile breve, de Rosa Romero, o la brillant companyia Mucha Muchacha a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà.

I la darrera proposta del projecte Liminar d’enguany, en què us convidem a descobrir la dansa i l’arquitectura a l’Editorial Gustau Gili de Barcelona amb la música en directe de nou veus i acordions de Les Rustines de l’Ange. Una immersió sensorial, emocional i física amb la peça CoraSon i que culminarà amb la improvisació de la companyia i els coreògrafs i ballarins Alícia Pérez Cabrero, Bebeto Cidra, Jordi Cortés, Cecilia Colacrai, Junyi Sun i Lila Ribera.

Notícies

Gaudeix de la dansa en família amb els espectacles familiars de Dansa Metropolitana

Compartir

Apropar la dansa a tota la ciutadania i a tots els públics és un dels objectius de Dansa Metropolitana. Els més petits i petites de casa també poden gaudir de la dansa amb els deu espectacles familiars que poden descobrir enguany a les diferents ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La primera setmana, el Teatre Principal de Terrassa ha acollit Plàncton, un espectacle de la coreògrafa Anna Rubirola juntament amb la companyia Col·lectiu Big Bouncers, i l’Auditori de Sant Ildefons a Cornellà, la proposta de la coreògrafa i titellaire Antonella D’Ascenzi, Filar.

Diumenge 19 està farcit d’espectacles amb propostes tan diverses com la dansa urbana i les arts visuals dels Brodas Bros i Desilence amb Doji al Teatre-Auditori de Sant Cugat, així com la dansa, titelles i visuals de La gata que volia canviar la història de la companyia Thomas Noone Dance al Teatre Margarida Xirgu de Badalona. 

Els infants que encara no han tingut un primer contacte amb la dansa també podran gaudir d’espectacles com Paisatges. Estudi #1 de CreaMoviment, una experiència artística inspirada en l’obra de Pablo Palazuelo al Centre Cívic Jardins de la Pau al Prat, o Natanam de DA.TE Danza, on la dansa contemporània, el teatre i els dibuixos amb sal originals del sud de l’Índia es fusionen a l’Atrium Viladecans. El Teatre Auditori de Granollers també ens apropa una proposta de la Cia. Roberto G. AlonsoMarúnica, per endinsar-nos en el món de la fascinant pintora de la Generació del 27 Maruja Mallo.

El darrer cap de setmana de Dansa Metropolitana ens endinsarem en tres espectacles que ben segur faran gaudir els més petits i petites però també els seus acompanyants. Al Mercat de les Flors de Barcelona viurem un viatge fascinant amb Cometa de Roser López Espinosa, al Teatre La Faràndula de Sabadell descobrirem LOOP d’Aracaladanza, el millor espectacle de dansa FETEN 2022, i a l’Atrium de Viladecans, l’estrena del nou espectacle de la coreògrafa Sol Picó, que reflexiona sobre la immigració vista amb els ulls d’un nen, Macarron Power

Notícies

Dansa Metropolitana posa el focus en creadors i creadores de l’Amèrica Llatina

Compartir

Dansa Metropolitana manté el compromís amb l’excel·lència i presenta enguany onze produccions estrangeres que ja han seduït el públic i la crítica, set de les quals són de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà atlàntic amb el Focus Amèrica Llatina

Com el cas del xilè Marco Layera i la seva companyia Teatro La Re-Sentida, que tornen al Teatre Lliure per presentar la peça de dansa Oasis de la impunidad, després del gran èxit Paisajes para no colorear

És el mateix cas que la brasilera Poliana Lima, que presenta al Mercat de les Flors Las cosas se mueven pero no dicen nada, amb una dotzena d’intèrprets femenines sobre l’escenari; o l’argentina Marina Otero, una de les creadores del moment, que porta al Teatre Joventut de l’Hospitalet una provocadora mirada sobre el cos a FUCK ME, amb els cinc intèrprets nus.

L’argentina Josefina Gorostiza estrenarà Las cantatas eufóricas al Teatre Principal de Terrassa, una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al nostre present les cantates de Bach. 

A la Factoria Cultural de Terrassa, Acosta Danza, la companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta, presenta un repertori de cinc peces a Spectrum, amb el segell de la Cuba més moderna i contemporània. 

Notícies

Creadores, artistes i ballarines que estan capgirant els escenaris arriben al Dansa Metropolitana

Compartir

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, volem que descobreixis les artistes que estan capgirant els escenaris i que podràs veure durant el Dansa Metropolitana. 

A més, per aquest motiu, per poder gaudir-ne dels espectacles t’oferim descomptes que estaran actius fins aquest dissabte:

Mujer en cinta de correr sobre fondo negro, de la malaguenya Alessandra García, és l’espectacle revelació dels Premis Max 2022 i fa una radiografia del ciutadà de barri humil a través de l’humor, la paraula i el moviment. Serà del 16 al 19 de març a l’Antic Teatre i rebràs un descompte amb el codi «PROFESSIONAL».
 

La coreògrafa argentina Marina Otero presenta FUCK ME al Teatre Joventut de L’Hospitalet. Una reeixida peça sobre el narcisisme que s’ha vist arreu del món. Un espectacle entre la ficció i el documental, la dansa i la performance; amb el codi «dansalh» tindràs un 50 % de descompte en les entrades.
 

Soleá o../o../.o/o./o. és la recerca sobre un sol ball, la soleá, sota la direcció de Rafael R. Villalobos, amb què la bailaora  María Moreno ha enlluernat la XXII Biennal de Flamenc de Sevilla. Un espectacle imperdible, per al qual obtindràs un 30 % de descompte en les entrades amb el codi «MARIAMORENO».


Construïda a partir de la sonoritat del cos de les ballarines, Las cosas se mueven pero no dicen nada, de la brasilera Poliana Lima, és una peça de dansa sobre les idees de permanència i insistència que està interpretada només per dones, i la podràs veure al Mercat de les Flors amb un 30 % de descompte amb el codi «COSAS30».

 

Dansa contemporània i música electrònica per reflexionar sobre les pràctiques grupals tradicionals, en què el cos és la principal eina d’exposició a Tradere, de la catalana Laia Santanach. La seva creació la podràs veure a l’Atrium Viladecans, amb un 30 % de descompte amb els codis «DansaViladecans» i «Vila2023».

No te les pots perdre!

Pàgines

Subscriure a Dansa Metropolitana 2024 RSS