dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

UNRAVEL

Àngel Duran

Compartir

Un ballarí inspirat per la figura de l’obrer tèxtil desfila la memòria a través d'una dansa que contraposa la modernització i la deshumanització, l’automatisme de les accions i l’imprevisible comportament humà.

Inspirada en la figura de l'obrer tèxtil i a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures, UNRAVEL qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l'automatisme de les accions i el comportament humà. En aquesta peça s'exposa la fragilitat humana desteixint la memòria col·lectiva d'una generació, de la qual som hereus, com el fil perfectament trenat format per mil fibres de cotó.

Àngel Duran és graduat en dansa per la Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) i en art i disseny per la UAB. A banda del seu propi treball com a creador, treballa com a ballarí i actor físic en companyies europees com Anton Lachky Company (Brussel·les) i Milla Koistinen (Berlín). Ha treballat amb diversos coreògrafs i companyies com Stephan Herwig (Munic), DOT 504 (Praga) o Zsuzsa Rózsavölgyi (Budapest), entre d’altres. També imparteix tallers per a escoles, formacions i festivals a diferents ciutats europees (Equilibrio Dinámico - Bari, Marameo - Berlín, SeeSaw - Milà, Tersicorea - Cagliari, Motion*s - Berlín o ÀREA - Barcelona).

Les funcions a l'Espai Betúlia s'ubiquen a l'antiga fàbrica de gèneres de punt que rebia el nom de Can Casacuberta. D’estil modernista i obra de l’arquitecte badaloní Joan Amigó i Barriga, es construí en tres fases (1907, 1913 i 1920) i va tancar l’any 1979. El conjunt originari estava format per disset naus paral·leles i ocupava tota una illa (60 x 120 m) de la Plana del Corb, l’eixample badaloní de principis de segle XX, on tenien cabuda tant els habitatges de la burgesia com les fàbriques. De l’antiga edificació només es conserven l’espai interior i les façanes dels carrers d’Enric Borràs i de Colom. Actualment, Can Casacuberta és propietat de l’Ajuntament de Badalona que, en diferents fases, n’ha promogut la rehabilitació. L’any 1992 es van inaugurar les obres d’adequació de la meitat de les naus per transformar-les en la seu de la Biblioteca Central de Badalona. La resta de naus es van rehabilitar posteriorment i l’any 2007 s’inaugurà l’Espai Betúlia, destinat a la divulgació de la paraula i les lletres. Més informació a: https://www.espaibetulia.cat

Les funcions de l'espectacle al MUHBA Oliva Artés estan incloses dins del programa especial Filatures al MUHBA Oliva Artés que reuneix fragments de 20 minuts de tres propostes diferents: Night-in-gale d’Ana Borrosa, UNRAVEL d’Àngel Duran i Máquinas Sagradas de Juan Carlos Lérida.

Aquest espectacles forma part del programa Filatures.

Funcions previstes

Badalona

Espai Betúlia
11 març a les 18:30 h
Espai Betúlia
11 març a les 20:00 h

Barcelona

MUHBA Oliva Artés
21 març a les 17:20 h
MUHBA Oliva Artés
21 març a les 19:05 h